To nye restauranter får Michelin-stjerne

Oslo-restaurantene Ylajali og Fauna inn i guiden med én stjerne hver.

(Dagbladet): I dag ble Michelin-guiden presentert. Guiden gir en oversikt over hvilke restauranter i europeiske storbyer som får, mister eller beholder sine stjerner.

To nye stjerner. Både Ylajali og Fauna får én stjerne hver i den nye guiden.

Oslo er den eneste byen i Norge med restauranter nevnt i den prestisjetunge guiden. Maemo har to stjerner, mens Statholdergaarden og Bagatelle har én. Alle disse beholder sine stjerner i den nye guiden. Nå har hovedstaden fått to til i Ylajali og Fauna.

Tatt på senga. Hos Fauna var stemningen på topp etter å ha mottatt nyheten.

- Jeg ble virkelig tatt på sengen, sier Bjørn Svensson til Dagbladet.

Han eier restauranten Fauna sammen med Anne Heggeberg og Jo Bøe Klakegg.

NY I GUIDEN: Restaurant Ylajali i Oslo har for første gang fått en stjerne i Michelin-guiden. Foto:Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
NY I GUIDEN: Restaurant Ylajali i Oslo har for første gang fått en stjerne i Michelin-guiden. Foto:Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

- Dette er veldig gøy for alle våre ansatte og for oss som eier restauranten. Vi er et lag som jobber veldig hardt hver dag for å levere det beste vi kan til våre gjester.

Hvordan skal dere bruke Michelin-stjernen?

ÈN STJERNE: Restauranten Fauna i Oslo er en av to nye norske restauranter i Michelin-guiden. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
ÈN STJERNE: Restauranten Fauna i Oslo er en av to nye norske restauranter i Michelin-guiden. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Nå har visst om dette i en halv time, og ikke rukket å dusje engang, så stjernen må få synke inn før jeg kan svare på det. Men vi må bare kjøre på framover, sier Svensson.

Hvordan skal dere markere stjernen?

BEHOLDER TO STJERNER: Restaurant Maemo.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BEHOLDER TO STJERNER: Restaurant Maemo. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg skal på jobb, og der skal vi gjøre som vi alltid gjør: kjøre på.

Også hos den andre nykommeren i guiden, Ylajali, ble nyheten tatt i mot med jubel.

Skriv inn embed-kode her.

For to år siden ble Maemo historisk som den første nordiske restauranten som gikk fra null til to stjerner på ett år.

Restauranten gratulerte de to nykommerne på Twitter da nyheten ble kjent.

Langt opp til Danmark og Sverige. I fjor hadde begge landene 13 Michelin-stjerner hver, og begge ble onsdag kronet med ytterligere tre stjerner hver. Dermed har Danmark nå 16 Michelin-stjerner, det samme som Sverige.

Den ene av de to nykommerne på stjernehimmelen i Oslo var forhåndsfavoritten Ylajali. Den andre nykommeren, Fauna, åpnet i Solligata 2 i Oslo i fjor. Restauranten er drevet av Bjørn Svensson, samme mann som halvannet år tidligere la ned Restaurant Oscarsgate, en restaurant som hadde én Michelin-stjerne.