To Østfold-aviser nedlagt på samme dag

Moss Dagblad og Halden Dagblad.

Faksimile: HALDEN DAGBLAD I DAG
Faksimile: HALDEN DAGBLAD I DAG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka 11 i dag la Moss Dagblad ut en artikkel på nettsiden sin med beskjed om at avisa blir lagt ned fra månedsskiftet. Både papirutgaven og nettutgaven blir avviklet. Avisa ble dermed den første A-presseavisa som legges ned etter finanskrisa.

Men bare en halvtime senere kom Halden Dagblad med den samme beskjeden.

Begge Østfold-avisene har slitt med økonomien den siste tida, og styrene har derfor besluttet å avvikle driften.

De ansatte i Halden Dagblad skal lenge ha visst at det kunne gå mot nedleggelse.

- Inntektsutviklingen har over tid forverret seg, og tiden vi nå er inne i har ikke gjort situasjonen bedre, sier styreleder Pål Karlsen til sin egen avis, etter et styremøte i formiddag.

Han legger til at dersom noen andre melder interesse for å videreføre driften av avisa, vil A-pressen være interessert i å snakke med dem.

Siste nummer av Halden Dagblads papirutgave kommer ut allerede førstkommende torsdag. Driften blir avviklet fra 1. april.

Halden Dagblad har fem ansatte, mens Moss Dagblad har drøyt 11 årsverk. Mens Halden Dagblad ble etablert så sent som i 2000, ble Moss Dagblad stiftet i 1912.

Begge aviser tilhører A-pressen, og begge er nummer to-aviser. De har konkurrert med henholdsvis Halden Arbeiderblad og Moss Avis.  

Faksimile: MOSS DAGBLAD I DAG
Faksimile: MOSS DAGBLAD I DAG Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer