To pianister i særklasse

Wandrups utvalgte: Alfredo Rodriguez til Oslo i morgen.

MANGFOLDIG: Den virtuose, kubanske pianisten Alfredo Rodriguez spiller på Cosmopolite i Oslo i morgen kveld.
MANGFOLDIG: Den virtuose, kubanske pianisten Alfredo Rodriguez spiller på Cosmopolite i Oslo i morgen kveld. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KONSERT/CD: I morgen kveld spiller Alfredo Rodriguez og hans trio på Cosmopolite i Oslo. Bare 21 år gammel vakte denne suverene kubanske pianisten oppmerksomheten til Quincy Jones (84), som har vært en mentor for Rodriguez. Den 84-årige guruen i amerikansk jazz har coprodusert den ferske plata «Tocororo», der Rodriguez demonstrerer sitt store register.

Platas tittel er navnet på Cubas nasjonalfugl, som er kjent for å dø dersom den blir fanget. På plata spenner Rodriguez fra flamenco til Bach, fra Astor Piazzolla til «Chan Chan», kjent fra «Bueno Vista Social Club». Med seg har han blant andre trompetisten Ibrahim Maalouf, flamencosangeren Antonio Lizana og sin landsmann Ariel Brínguez på saksofoner og fløyte.

Den som er glad i jazztrioer bør også merke seg den nydelige plata «Falling Crystals» med Emil Brandqvist Trio. Brandqvist er en batterist fra Göteborg og har komponert det meste på denne usedvanlig klangfulle og vakre plata. På piano finner du Tuomas Turunen, en finne med en poetisk og flott touch på brettet. Max Thornberg spiller bass. Ingen briljerer, alle imponerer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer