Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Siste nytt fra helseminister Høie? Glem det!

To postkort til de døde og hilsner til dere som feirer år (aar)!

Ginger Baker var en rytmisk ambassadør.

FORAN 100 000: Blind Faith hadde sin debutkonsert utendørs i Hyde Park der det dukket opp 100 000 for å høre det som blir kalt verdens første supergruppe med nylig avdøde Ginger Baker på trommer. De to andre på bildet er bassist Rick Grech (t.v.) og gitarguru Eric Clapton. Stevie Winwood var også med i dette bandet som kom og ble fort borte. Ga ei ut vinylskive, men rakk å gjeste Oslo i juni 69. Foto: NTB Scanpix.
FORAN 100 000: Blind Faith hadde sin debutkonsert utendørs i Hyde Park der det dukket opp 100 000 for å høre det som blir kalt verdens første supergruppe med nylig avdøde Ginger Baker på trommer. De to andre på bildet er bassist Rick Grech (t.v.) og gitarguru Eric Clapton. Stevie Winwood var også med i dette bandet som kom og ble fort borte. Ga ei ut vinylskive, men rakk å gjeste Oslo i juni 69. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Meninger

Statsbudsjettet blir tannregulert av en helseminister som trenger nye briller og som er høie på seg selv. Ferdig med den saken, så over til de viktige saker og ting, de døde.

Vi må tidvis skrive noen vennlige postkort til de døde for å minne oss på at vi er takknemlige for hva de utførte, og for at de nettopp var den de var. I dag er de borte. I går var de her. I morgen skal vi ikke glemme dem. Vi skriver først til ham som ble kalt Bankmann.

Han som sto i mål for Vito fotball, som bodde i nærheten av oss i oppveksten og som var det vi kan kalle en lokal hedersmann, han som var så sikker som banken bakerst på streken og derav kallenavnet. Takk for redningene, takk for politikken, takk for Arild. Fred over abborene ved den gamle og nedlagte Saga på Værket.

Vi som også skriver et postkort til en helt annen, nemlig Ginger Baker, trommeslageren som også nylig tuslet ut av tida. Ginger var en av rockens villmenn, han som satt bak de beste, var den beste, han som hadde hår som et villnis, han som denne skribent aldri hørte i levende konsertlive, men som var en jazztrommeslager i begynnelsen fra London og som blant annet tok over for Charlie Watts i Blues Incorporated i 1962. Ginger ble verdenskjent da han sammen med Eric Clapton og Jack Bruce grunnla powertrioen, Cream. Ypperlig saker fortsatt.

Ginger Baker som nok ikke var den aller letteste fyren å ha rundt seg, men han ble en betydningsfull trommeslager for mange innenfor Hi-hatfaget. Cream laget et knippe harde klassikere som «Strange Brew», «White Room» og «Sunshine of Your Love». Etter at Cream ble oppløst ble Peter «Ginger» Baker (spilte også trompet i oppveksten) med i Blind Faith, også da sammen med Clapton og i tillegg det unge geniet Steve Winwood og ypperlige Rick Grech.

Vi skriver med slitte vokaler og høyreiste konsonanter, ei supergruppa, som i juni 1969 besøkte Oslo og Njårdhallen. Denne skribent var da 11 år, og var ikke i nærheten av slik musikk, men vi har eldre venner som var der. Blant annet Jan Bakken fra rockens mekka i Noreg, Tolga.

Bakken er en samler av rang med mange blues- og rockeband/artister på CV-en, og som selvsagt har tatt vare på billetten fra denne junisøndagen. En billett som kostet 20 kroner og som var solgt via Dagblad-sentralen. Vi lyser Presence of the Lord over minnet til Ginger som var en mangfoldig, rytmisk ambassadør.

Og, dermed kvesser vi den gule blyanten og skriver et par bursdaghilsner også. Vi beklager at vi ikke gjorde det tidligere, blant annet til Kjell Askildsen som nylig ble 90, og til Jon Fosse 60, men vi er i forkant ettersom Jan Erik Vold den 18. oktober blir 80. Jøss.

Trekkfugler, løse fugler av noe haikupoeter, tidsvitner, skøyteløpere, melkebarter, trikkeførere, venner, kjente og tilfeldige forbipasserende vil hilse ham sobert og solid på åremålsdagen. Og, han som lørdag, til Klassekampen, sa blant annet dette om livet og helsa: Sjappa går. Volds ordbok. Klasseforstander for flere generasjoner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling