TO PRISER: Dagbladets sjefredaktør, John Arne Markussen, er godt fornøyd med de to prisene Dagbladet fikk i forbindelse med dekningen av 22.-julirettssaken under European Digital Media Awards i kveld. - Det er en stor og dramatisk sak, men fint å bli hedret for godt, faglig arbeid også i denne sammenheng, sier Markussen.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
TO PRISER: Dagbladets sjefredaktør, John Arne Markussen, er godt fornøyd med de to prisene Dagbladet fikk i forbindelse med dekningen av 22.-julirettssaken under European Digital Media Awards i kveld. - Det er en stor og dramatisk sak, men fint å bli hedret for godt, faglig arbeid også i denne sammenheng, sier Markussen. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

To priser til Dagbladet under European Digital Media Awards

- Kjempestas å bli hedret på denne måten.

(Dagbladet): I kveld ble Dagbladet tildelt to priser under European Digital Media Awards.

Prisene var i kategoriene «Cross Media Editorial Coverage» og «Online Video» - begge for Dagbladets dekning av 22. juli-rettssaken.

- Ingen sjampanjespretting Sjefredaktør John Arne Markussen, redaksjonssjef for mobil Eugene Brandal Laran og dbtvs produktsjef Sondre Husby Rostad er alle til stede i London, der utdelingen fant sted.

- Vi er svært glade for prisene, men vi glemmer ikke at dette har et usedvanlig trist bakteppe. Så vi spretter neppe noen sjampanjekorker, sier Brandal Laran.

Redaksjonssjefen viser til et tett samarbeid med selskapet Webcast om Dagbladets multispiller, som ble særlig vektlagt i kveld.

- Det er kjempestas å bli hedret på denne måten. Det er en stor og dramatisk sak, men fint å bli hedret for godt, faglig arbeid også i denne sammenheng. Samtidig må vi få gratulere våre kolleger i VG som gjorde storeslem i kveld, sier Markussen.

VG fikk i kveld pris i fire av ni kategorier: «Social Media», «Online Video», «Online Infographics» og «Cross Media Editorial Coverage».

Skandinavia dominerer I en pressemelding fra World Association of Newspapers and News Publishers heter det at prisene skal fungere som en hyllest til utmerket arbeid innen elektroniske medier, nett-tv, mobil, nettbrett, sosiale medier og grafikk.

FORNØYDE PRISVINNERE: Redaksjonssjef for mobil, Eugene Brandal Laran, og produktsjef for dbtv, Sondre Husby Rostad, tok imot Dagbladets to priser i kveld. Foto: Dagbladet
FORNØYDE PRISVINNERE: Redaksjonssjef for mobil, Eugene Brandal Laran, og produktsjef for dbtv, Sondre Husby Rostad, tok imot Dagbladets to priser i kveld. Foto: Dagbladet Vis mer

Prisene ble altså utdelt i forbindelse med konferansen Digital Media Europe 2013. Nær 20 selskaper og aviser fikk priser i kveld, i ni ulike kategorier. Flere av prisvinnerne var skandinaviske medier, i tillegg til tungvektere som CNN og Telegraph.

- Det er slående hvor dominerende Skandinavia er når det kommer til slike konferanser, sier Markussen.

• Se samtlige prisvinnere her.