To slitne rappere

Å være kjendis handler ikke bare om å få gratis øl. Det har Jaa9 & Onkl P fått erfare. Nå lager de video til låten «Kjendisparty».

- Det har gått i ett i tre uker nå, det har ikke stått stille ett sekund, sier Pål Tøien (20) alias Onkl P.

Dagbladet møter to slitne rappere under innspillingen av deres aller første musikkvideo i Filmparken på Jar utenfor Oslo. De siste dagene har de opptrådt på festival i Molde, Topp 20-show i Kristiansand, og på festival i Tønsberg. Mellom konsertene rekker de så vidt å filme videoen til «Kjendisparty». Det er uvant høyt tempo for to unge gutter fra Oppland.

Dance-Tine

Dette er andre single fra de to som har blitt spådd en lysende karriere, de har blant annet blitt kalt norsk hiphops framtidshåp. Og det før de har gitt ut et eneste album. I den nye låten, som foreløpig bare er en radiosingle, henger de ut omtrent samtlige norske kjendiser. Selv hevder Jaa9 og Onkl P at de bare drar på kjendispartyer for å få gratis øl.

-  Vi har observert en del ting på enkelte fester. Lista er lang over kjendiser vi kunne ha nevnt. Det vi nevner er en sammenkobling av episoder som har vært skrevet om i tabloidene, sier Johnny Engdal Silseth (22) alias Jaa9.

Onkl P har fortsatt rester av hvetemel på seg etter å ha spilt Morten Abel som sitter i et badekar fylt med hvitt pulver. I løpet av dagen skal de to gutta kle seg ut som diverse andre artister og politikere. Av kjendisene de rapper om, er det bare én som ble bedt om å stille opp i videoen: Danceartisten Tine.

-  Det har noe med puppene hennes å gjøre, forklarer Jaa9.

-  Bare morsomt å være med på dette. Jeg er jo blant dem som kommer best ut av det i låten, mener Tine selv.

Å lage hiphopvideo i Norge innebærer en rekke vennetjenester og frivillig jobbing. Kjendisene Onkl P og Jaa9 gjør narr av i låten, er ikke personlig til stede på settet, men videoinnspillingen utvikler seg likevel til en aldri så liten ansamling av kjente tryner. Tungtvann, Christer Falck og Julian Alexander (manageren til Equicez) henger rundt i kulissene. Dirty Oppland og diverse andre kompiser henger på én side av bygningen. Jentene tripper forventningsfullt på den andre siden. De er rekruttert for å spille «babes» i klassisk hiphopstil med tilhørende minimale antrekk.

Stressa periode

Jaa9 og Onkl P vil ha folk ut av rommet når de filmer.

-  Det er en helt ny verden for oss. Det tar på å ha folk rundt seg hele tida, sier Jaa9.

Han er hakket mer rolig enn Onkl P. Sistnevnte er lei av stress og presse, han orker ikke å sitte lenge i ro for å svare på spørsmål. De har vært på filmsettet siden tidlig om morgenen og er der til langt på natt.

-  Jeg har ikke stått opp klokka åtte siden jeg gikk på skolen, vi er inne i en stressa periode nå, sier Jaa9.

-  Men vi har jo invitert oss selv på denne festen, så da kan vi egentlig ikke klage, sier Onkl P.

TÅLMODIGHETSPRØVE: Onkl P (t.v.) og Jaa9 blir både slitne og rastløse når de spiller inn sin aller første musikkvideo. I låten «Kjendisparty» langer de ut mot de fleste av Norges kjendiser, alle fra Per-Kristian Foss til Aqua-Lene får gjennomgå. Alle foto: Lars Myhren Holand TÅLMODIGHETSPRØVE: Onkl P (t.v.) og Jaa9 blir både slitne og rastløse når de spiller inn sin aller første musikkvideo. I låten «Kjendisparty» langer de ut mot de fleste av Norges kjendiser, alle fra Per-Kristian Foss til Aqua-Lene får gjennomgå.
BABES: Ingen hiphop-video uten vaskeekte «babes» med minimale antrekk.