To som har lengtet lenge

Debutroman med fortelleroverskudd og hang til drama.

I SKYGGEN AV DOMINERENDE MØDRE: Kristine Storli Henningsen debuterer med en roman om Regine og Karl Henrik som har levd i skyggen av dominerende mødre. Når de to ensomme sjelene møtes oppstår det søt musikk. Foto: GYLDENDAL
I SKYGGEN AV DOMINERENDE MØDRE: Kristine Storli Henningsen debuterer med en roman om Regine og Karl Henrik som har levd i skyggen av dominerende mødre. Når de to ensomme sjelene møtes oppstår det søt musikk. Foto: GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Regine har tippet tretti, er singel og gravid med en kar som er dratt sin kos. Jobben som blomsterdekoratør er nærmest en protest mot den vellykkede og støyende akademikerfamilien hun kommer fra.

Regine føler seg som «skuffelsen». Da hun møter manusforfatteren Karl Henrik, ser lykken plutselig oppnåelig ut.

Men er det mulig å ha et kjærlighetsforhold til en mann som har bodd hele livet sammen med en sykelig kontrollerende mor? Hvor mange skjelletter i skapet kan de to tåle?

Fortidens lange skygger «I skyggen av store trær» er Kristine Henningsens debutroman og har mye å by på.

Her er saabyske Oslo-bilder, romantikk og sorgfullhet, opprivende familiemiddager og skandaløse begravelser.

Kjærlighetshistorien kan virke velkjent, men inntrykket dempes hele tiden ved at Henningsen legger historier bak historien. Hun lar synsvinkelen skifte mellom de to elskende, og avdekker stadig nye fliker av bakgrunnen deres.

Karl Henriks liv med en mor som gjennom oppveksten klistret den lille gutten til seg, og avskar ham fra kontakt med jevnaldrende, gir en fin og dyster klangbunn. Vi skjønner det ligger noe bak morens angst, og denne hemmeligheten gir spenning til teksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer