To sterke krimdebutanter

Overbevisende krimdebut om en advokat i trøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Rimelig tvil? Nei, ingen tvil i det hele tatt: Dette er rett og slett en drivende god krimdebut. Bergensadvokaten Chris Tvedt har skrevet en spennende og frisk roman om en forsvarsadvokat som roter seg opp i store problemer. Mikael Brenne, som helten heter, er langsomt på vei utfor stupet når vi treffer ham. Han drikker for mye og han taper viktige saker. Selv om han driver sitt eget lille advokatkontor, er utgiftene større enn inntektene. Derfor passer det ham veldig bra at serberen Slavo Mihailovic, som er i ferd med å etablere seg og sine forretninger i byen, velger akkurat Mikael til sin advokat. Fra da av flommer pengene nærmest inn på konto.

Hardhaus

Selv om Mikael skjønner hva de store beløpene kommer fra, prøver han å skyve den kunnskapen lengst bak i tankene.Sofistikerte Slavo har medhjelperen Mike, en brutal hardhaus som gjør diverse lyssky jobber for sjefen. Han og Mikael kommer på kant fra første stund. De stoler ikke på hverandre, og en dag ender det med åpen konflikt. Og det blir også kjernen i handlingen. Chris Tvedt skriver levende og troverdig om en mann som roter seg opp i vanskeligheter som nesten er for store til å takles.

Neglebitende

Han bygger opp historien stramt, den er så å si uten dødpunkter. Dessuten makter Tvedt å gjøre den avsluttende rettssaken til en neglebitende og spennende affære, han porsjonerer ut sine juridiske kunnskaper på en begripelig og balansert måte. Jussen tar ikke overhånd, men den er til stede i den grad det er nødvendig for handlingen. Og spenningsmessig holder Tvedt oss på pinebenken helt til dommen faller. Dommen over denne boka er uansett klar: En meget overbevisende debut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer