To sterke og en svak

Ung trio med stor autoritet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

CD: Gitaristen Bjørn Vidar Solli (26) ledet trioen

Solid! til topps i Norsk jazzforum/Rikskonsertenes «Årets unge jazzmusikere»-konkurranse allerede i 2002, og har siden gjort seg positivt bemerket, blant annet som spillende og syngende gjest hos Hot Club de Norvège. I høst fikk han Jazzradio\'n/Hydro Texacos «Have No Fear»-pris på 25 000 kroner, og nå kommer plata «Solid!», der Daniel Formo (orgel) og Truls Rønning (trommer) er triomakkere.

SOLLI HAR SIGNERT sju av låtene (de to øvrige er

Formos) og klinger umiddelbart som en velskolert jazzgitarist. Distinkte anslag, hel og fin tone og vital, sikker veksling mellom melodispill, improvisasjoner og akkordlegging serveres med selvfølgelig autoritet. Han swinger intens som en bop-musiker, men avslører også en elektrisk klangmakerside som leder tankene mot en Larry Coryell eller John McLaughlin i Miles-bandet. Ikke alle låtene er like spennende, men et par, som «Fresh Fruit» og den «In A Silent Way»-liknende «Things to do today», er strålende, og ingen er direkte svake.

Formo og Rønning kommer som Solli ut av jazzlinja i Trondheim, og lever i høyeste grad opp til forventet standard. Formo er ikke mindre swing-søkende enn

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer