To stuntmenn druknet etter hopp fra helikopter - kunne ikke svømme

Under innspilling av en film i India.

DRUKNINGSULYKKE: Den indiske skuespillere Duniya Vijay (t.h) sitter i en redningsbåt som leter etter to stuntmenn, som druket etter at de hoppet fra et helikopter under en filminnspilling. De to kunne ikke svømme.  Foto: AFP PHOTO / STR / NTB Scanpix
DRUKNINGSULYKKE: Den indiske skuespillere Duniya Vijay (t.h) sitter i en redningsbåt som leter etter to stuntmenn, som druket etter at de hoppet fra et helikopter under en filminnspilling. De to kunne ikke svømme.  Foto: AFP PHOTO / STR / NTB ScanpixVis mer

To stuntmenn som ikke kunne svømme, mistet livet da de hoppet ut fra et helikopter og druknet i en innsjø i India under innspilling av en film.

Det var filmens høydepunkt, en actionscene, som skulle spilles inn da de to stuntmennene hoppet ut fra helikopteret. Politiet opplyser at de to ikke kunne svømme, at de ikke hadde på seg redningsvester, og at en motorbåt som skulle skynde seg til stedet og hente dem opp etter hoppet, ikke nådde fram fordi den hadde motortrøbbel.

Et videoopptak viser de to stuntmennene lande i vannet, der de plasket rundt i noen få sekunder før de forsvant ute av syne. Lokale fiskere måtte ro ut i små båter til midten av innsjøen i et forsøk på å redde stuntmennene, men da var det for sent.

Politiet har nå opprettet sak og skal vurdere om regissøren og produsentene har vært grovt uaktsomme.

(NTB)