STERKT OG POETISK: Marilena Paradisi og Kirk Lightsey under innspillingen av sitt nye duoalbum, "Some Place Called Where".
STERKT OG POETISK: Marilena Paradisi og Kirk Lightsey under innspillingen av sitt nye duoalbum, "Some Place Called Where".Vis mer

To svingende sangfugler som gjør høsten til en lysere årstid

Wandrups utvalgte: Italiensk og en norsk vokalist med nye album.

STRÅLENDE Duoalbum fra to veteraner.
STRÅLENDE Duoalbum fra to veteraner. Vis mer

CD: Den italienske vokalisten Marilena Paradisi er som skapt til det duoprosjektet som ser dagens lys på plata «Some Place Called Where», etter en låt av Wayne Shorter. Med over tjue år på den internasjonale jazzscenen har denne damen en modenhet i uttrykket som passer perfekt med det virtuost rutinerte og lavmælte spillet til Detroit-pianisten Kirk Lightsey, som fyller 80 i år.

Lightsey har spilt i fire år med Dexter Gordon, og på fem album har han vært i studio med Chet Baker. Nå også Marilena Paradisi, som legger stemmen perfekt til rette mellom de avanserte, men lavmælte akkordene.

Låtskriverne varierer fra Charles Mingus til Ron Carter, og avsluttes med «Fresh Air», der Lightsey har skrevet melodien og Paradisi teksten. Her viser den amerikanske pianisten at han også behersker fløyte, i en poetisk solo.

NORSK jazz-talent med debutplate.
NORSK jazz-talent med debutplate. Vis mer

Norske Aina Fridén kommer med plata «Up High». Med Ulf Johansson Werre på pianoet og Frode Kjekstad på gitar svinger Fridén og hennes musikere seg gjennom et livlig repertoar. Man hører at både Ella Fitzgerald og Monica Zetterlund er blant forbildene. Albumet er spilt inn i 2013, men ikke tilrettelagt for utgivelse før nå. Det er på tide.