To tårn - én dom

Dette mener mediene om den nye «Ringenes Herre»-filmen.

I går var det pressevisning av filmen som garantert blir en suksess for billettkontorene. Mer enn 200 ivrige journalister møtte til dyst på Colosseum i Oslo for å få med seg «Ringenes herre - To tårn», og tonen er uvanlig unison i dagens medier.

Denne filmen er mørkere enn fjorårets «Ringenes herre: Ringens brorskap». Det gjelder både det visuelle uttrykket og selve handlingen. Filmen er mer voldsom og inneholder flere gigantiske slagscener. De filmatiske effektene er like storartede, men oppfølgeren har flere humoristiske scener enn «Ringenes herre: Ringens brorskap», skriver Dagbladets Sigmund Sørensen i sin omtale av filmen. Filmen anmeldes i Dagbladet når den har ordinær kinopremiere 18. desember.

«Skremmende perfekt», skriver VGs anmelder og gir filmen terningkast seks:

Og det er i grunnen bare å gi seg over: Film nr. to fyller helt ut sitt uhyggelig vanskelige forsett: Den har fortsatt kraft nok til å formidle en legende, den har magi til å forme sin egen myte, mener Jon Selås.

Også Dagsavisens anmelder, Brita Møystad Engseth, likte det hun så på Colosseum. En «visuell triumf» kaller hun filmen, og deler raust ut terningkast fem:

Til tross for de innvendingene jeg har mot computeranimasjonen og mangelen på dypere relasjoner, er «To tårn» en fantastisk opplevelse - fordi det nettopp er det fantastiske som får liv i denne ambisiøse produksjonen. Selv ble jeg særdeles betatt av enten, som er store, snakkende trær, og humret godt over symbolikken i at naturen tar hevn. Ingen samtidige filmskapere kan måle seg med Peter Jackson akkurat nå - ikke Steven Spielberg, ikke James Cameron - og det er lite sannsynlig at «To tårn» får en teknisk verdig utfordrer før «The Matrix»-oppfølgerne er klare til neste år, skriver Engseth.

Er du interessert i utenlandske anmeldelser av filmen kan du sjekke ut den aller første her, eller en hel del andre utenlandske anmeldelser her.

Kan du din «Ringenes herre»? Prøv Dagbladet.nos konkurranse her.

FANTASTISKE SLAG: «Ringenes herre: To tårn» byr på mørke og harde slag.
INNERTIER: Frodo og de andre i filmen scorer høyt hos anmelderne i Norge.