To tårn beslaglagt

10.000 piratkopier av «Ringenes herre: To tårn» er beslaglagt. Filmen skulle egentlig ikke slippes på DVD før til sommeren.

Britiske myndigheter har beslaglagt mer enn 10.000 piratkopier på DVD av «Ringenes Herre: To tårn», etter at det ble oppdaget ulovlige kopier av filmen i midten av januar. Kopiene er laget etter at en DVD-utgave av filmen, eid av Oscar-arrangørene i USA, er kommet på avveie, skriver nyhetsbyrået AP.

Den tekniske kvaliteten på DVD-kopiene er svært bra. Det eneste som avslører at de kommer fra Academy Awards-kopien er at meldingen «For your consideration» dukker opp hvert 15. minutt.

Triliogien, som er skrevet av J.R.R. Tolkien og omgjort til film av Peter Jackson, er blitt utrolig populær etter at den kom på kino rett før jul. Filmen har spilt inn nesten 600 millioner dollar på verdensbasis.

Rundt 860.000 mennesker i Norge har allerede sett filmen som hadde premiere 18. desember, skriver Filmweb.

Filmen skulle egentlig ikke slippes på DVD før til sommeren.

Flere andre nye filmer er funnet på illegale DVD-plater. Blandt annet «Gangs of New York» og «Harry Potter: Mysteriekammeret».

TATT AV PIRATER: Det er beslaglagt 10 000 kopiere av To Tårn i Storbritannia. Ulovlige kopier av filmen finnes på alle de store fildelingstjenestene.