«To tårn» mørk og sterk

Dagbladet møtte «Ringenes herre»-stjernen Elijah Wood i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Ja, det er et sammentreff, men tittelen er Tolkiens egen fra 1954, den har ingenting med terror mot to tårn i New York å gjøre. Hele Tolkien-trilogien handler om det godes kamp mot det onde, slik er det mulig å se en sammenheng, sier Elijah Wood.

Elijah Wood er oppglødd, han har nettopp sett noen av scenene fra den andre «Ringenes herre»-filmen, «To tårn». Han og de andre skuespillerne var så begeistret at kuttene måtte spilles flere ganger for dem.

Om noen måneder - 18. desember - har filmen verdenspremiere. En forhåndsombrust begivenhet alle Tolkien-elskere ser fram til med grenseløs forventning.

Frodo

Dagbladet møter 21-åringen som er kjent verden over som Frodo på fasjonable Hotel Regency på øvre Manhattan. I en utvasket rød T-skjorte, med skulderveske, en flaske vann og en blåbærmuffin sitter han og vipper ytterst på en hotellstol.

Han har bak seg formidabel filmsuksess. Den første «Ringenes herre»-filmen «Ringens brorskap» har spilt over 3 milliarder kroner, er sett av et utall mennesker og har fått rikelig med filmpriser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer