Anmeldelse: Hysj og Den sommeren

To tegneserieromaner som er selvsagte julegavetips

Vakre, men skyggefulle, gjensyn med barndommens strålende somre.

FORANDRINGER: I tegneserieboka «Hysj» opplever Hanna at ting har endret seg siden sommerferien året før, og hun sliter med å finne sin plass i det nye universet. Illustrasjon fra boka
FORANDRINGER: I tegneserieboka «Hysj» opplever Hanna at ting har endret seg siden sommerferien året før, og hun sliter med å finne sin plass i det nye universet. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter barndommens juleaftener er gjerne somrene det som står igjen som den mest magiske tida. De var eviglange, luktet av markjordbær og is, og sola skinte til du la deg. Denne følelsen finner vi igjen i både Magnhild Winsnes’og kusinene Mariko og Jillian Tamakis nye tegneserier, men heldigvis unngår de ikke skyggesidene.

Det er ikke ofte det kommer ut to tegneserier på norsk på samme tid med et så likt omriss. Begge bøkene har også unge jenter i hovedrollene, og de er laget av kvinner. Tamakienes serie kom ut på engelsk i 2014, men debutboka til Magnhild Winsnes er tydelig sugd fra eget bryst, selv om det er mange interessante paralleller mellom dem.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer