To timer i pophimmelen

One night stand i lilla regn.

Prince: På grunn av fotoforbud under kveldens konsert i Vestlandshallen er dette bildet fra årets Roskildefestival.  Foto: Eirik Helland Urke
Prince: På grunn av fotoforbud under kveldens konsert i Vestlandshallen er dette bildet fra årets Roskildefestival. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KONSERT: Det er heldigvis ingenting som tyder på at 52 år gamle Prince Rogers Nelson har tenkt å slutte å overraske fansen.

Når han entrer scenen i Vestlandshallen i Bergen med lilla gitar, røde slengbukser og høye hæler (som visstnok har skaffet mannen et alvorlig hofteproblem), er det nok mange som venter å få høre «Let?s Go Crazy» fra 1984.

I stedet bygger Prince og resten av bandet opp en voldsom forventning med «The Love We Make», en 90-tallsballade som eser ut og til sist utløser en heftig gospelstemning blant publikum.

Voldsom energi Derifra kjører Prince — kompet av blant annet mangeårig samarbeidspartner Shelia E og trommemonsteret John Blackwell — på for fullt med sin særegne hybrid av synthtung funk, soul, r&b og de pureste popmelodier.

Allerede etter ti minutter ligger Prince på ryggen og dirrer, før han spretter opp og danser som Elvis under «Delirious». I over to timer utstråler den vesle mannen en voldsomt smittende energi.

Terpet i timer Settet er uhyre tett sammenflettet (bandet terpet visstnok på overganger i timevis før konsertsalen åpnet), og bandet briljerer med både gammelt og nyere materiale. Under et storslagent midtparti får vi låter som «1999», «Housequake» og en helt ellevill versjon av «Controversy».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer