To tøffe typer

Ekkel voldskomedie.

FILM: Det er mye «cojones» og «puta di madre» i dette barske spanske eposet, hvor en regissør nok en gang har sett for mye Tarantino og tror han kan lage intelligent gla\'vold. Resultatet blir nesten alltid ekstremt ekkelt og lite kunstferdig.

Juan Martinez Moreno bruker samme taktikk som danske Lasse Spang Olsen brukte i «I Kina spiser man hund» og «Gamle menn i nye biler» - ta en gjeng slapstickbanditter og gi dem en oppgave de umulig kan mestre uten ekstrem voldsbruk.

I «To tøffe typer» treffer vi en avdanket leiemorder og en nerdete gangsternevø som sammen med en like ekstrem babe (ja, dette burde faktisk vært «Tre tøffe typer») roter seg bort i kidnapping, maltraktering, drap og penger.

Det begynner relativt uskyldig: Leiemorderen Paco (Antonio Resines) må passe på Alex (Jordi Vilches), den 20 år gamle nevøen til den lokale gangsteren Don Rodrigo, uten å vite at han er en skikkelig dust.

Sammen med prostituerte Tatjana (Elena Anaya) tar de på seg å kidnappe kona til en fyr de tilfeldigvis treffer, men den tilsynelatende enkle oppgaven er som å stikke hånda inn i et veritabelt vepsebol.

Det er store penger på spill, og for å få tak i dem brukes alle midler, både håpløse og smakløse. Spansk film er mer enn Pedro Almodóvar - så vær advart!