To uker etter den påkostede kjendisfesten, varsles digre kutt i kultureksporten

- Som en smekk på fingrene.

PÅ FEST: Kunstner Hariton Pushwagner har suksess i utlandet, og var på Hellelands kultursamling i september. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ FEST: Kunstner Hariton Pushwagner har suksess i utlandet, og var på Hellelands kultursamling i september. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Helleland og Brende inviterte kulturlivet på fest. Nå er festen over, sier SVs representant i familie- og kulturkomiteen Freddy Øvstegård til Dagbladet.

Han refererer til mottakelsen som Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet (UD) i fellesskap arrangerte for norske kulturarbeidere og kunstnere med suksess i utlandet, i slutten av september.

Halveres

Øvstegård mener «festen er over» fordi det i neste års statsbudsjett kuttes med hard hånd i posten for «internasjonalt kulturfremme» i UD-budsjettet.

Tilskuddet, som skal bidra til å eksportere norsk kulturliv i utlandet og støtte opp om kulturutveksling, reduseres fra 49,2 til 25,1 millioner, tilnærmet en halvering.

I statsbudsjettet skriver selv regjeringen at tilskuddene «reduseres og prioriteres strengere i 2018».

- Dette er dramatisk for norsk kulturs mulighet til å satse internasjonalt. Det er også stikk i strid med kulturministerens uttalte prioriteringer. Særlig med tanke på at Helleland nylig inviterte alle kulturpersoner som har lyktes i å eksportere kulturen sin til utlandet på stor fest, sier Øvstegård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer