LÅNT MELK: Sveinn Fannar Jóhannssons utstilling «Recent Works and Other Myths» på Melk nærer seg av andres produkter og etterlatenskaper, enten det er i form av hverdagsgjenstander og skrot, en kunstteoretisk autoritet, andre kunstneres arbeid eller tidligere leseres understrekninger i tekstmaterialet. Foto: Galleri Melk.
LÅNT MELK: Sveinn Fannar Jóhannssons utstilling «Recent Works and Other Myths» på Melk nærer seg av andres produkter og etterlatenskaper, enten det er i form av hverdagsgjenstander og skrot, en kunstteoretisk autoritet, andre kunstneres arbeid eller tidligere leseres understrekninger i tekstmaterialet. Foto: Galleri Melk.Vis mer

To utstillinger av galleriet Melk spiller ping-pong mellom høyt og lavt, og mellom fotografi og bilde

Frisk melk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Kom vår, kom lyse dager! Gradestokken er i skrivende stund fremdeles blåblå helt ned til Frognerkilen. For den kunstinteresserte osloboer er det derimot plussgrader alle vegne. Særlig på den stor-institusjonelle arenaen går det varmt for seg, der Astrup Fearnley Museet trer fram med en ambisiøs presentasjon av den amerikanske duoen Lizzie Fitch og Ryan Trecartin – et visuelt heseblesende og eksentrisk, Instagram-vennlig, mildt sagt frodig skulpturteater over myke vegg til vegg-tepper, som fikk denne anmelder til å føle seg både gammel og intenst samtidig, på en og samme gang.

På den andre siden av Slottsparken trekker Kunstnernes Hus teppet til side for et kresent utvalg fra Oslos kommunale kunstsamling, i utstillingen «Det felles eide». Det høres kanskje ut som trøtte greier, noe som i tilfelle vil være en katastrofal feilslutning. Hvor ellers kan du se kunstnere som Ida Ekblad, Odd Nerdrum, Irma Salo Jæger, Christian Krohg, Auguste Rodin, Inger Sitter og mange, mange flere, på ett og samme brett? Men vi skal lenger nord i byen, til Alexander Kiellands plass, og det vesle galleriet Melk som holder til i en kjeller i Waldemar Thranes gate. Sveinn Fannar Jóhannsson viser «Recent Works and Other Myths», det nyeste tilskuddet til sine mange underfundige, smarte og morsomme prosjekter som tar samtidskunstens og kunstlivets alvor, komikk og i mange tilfeller uendelige frustrasjon på kornet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn