To verdener på Quart

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mens regnet høljer ned over presenninger og stormkjøkken på Quart-campen, nyter Telenors gjester pastasalat på restaurant. Velkommen til Quart Best og Back.

- I går kunne vi svømme i teltet. Vi måtte kjøpe en presenning til 300 kroner, selv om det sprengte budsjettet, sier lærling Linn Fjermestad (19) og kassadame Christine Jenssen (19), begge fra Jørpeland utenfor Stavanger.

De kjørte til Quarten i en Toyota fra 1985 «fordi den bruker så lite bensin». Frokosten består av gratis cola light, lunsj er 17-kronersmenyen på McDonalds, og til middag er det tomatsuppe fra stormkjøkken. På festivalområdet smugler de med seg øl for å spare penger. Men de klager ikke.

- Nei, nei, nei. I morgen kommer jo Morten Abel, hyler jentene.

Mens Linn og Christine vandrer våte rundt på campen sitter 25 gjester fra Telenor Mobil på Hartmanns Brygge. Her er klærne tørre og rene, og det går i pastasalat, øl og vin. Markedssjef Janne Espevalen (34) vil likevel ikke gå med på at hun lever noe luksusliv på Quart.

- Vi jobber hardt fra morgen til kveld. Og jeg er gravid i femte måned så det blir ikke noe natteliv på meg. Mobilgiganten regner med å svi av to millioner på Quart.

- Det er viktig for oss å være her nede. Ungdommen her er gode mobilbrukere, sier direktør Ingvild Myhre (45).

QUART BEST: Ingvild Myhre og Janne Espevalen fra Telenor Mobil spiser på restaurant, bor på hotell og har VIP-pass til Quarten. - Det er viktig for oss å være her, og vi jobber hardt, sier de.
QUART BACK: Våte telt, iskalde dusjer og posesuppe. Linn og Christine fra Jørpeland har stramme budsjetter. - Vi har ikke råd til å gå på klubbkonsertene, men i fjor var vi en tur på karaokebaren Leopold.