Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Toalettet og dusjen koster

Svenske Big Brother lokker med at du får «se alt» på internett. Men vil du ha tilgang til de heteste kameraene, må du betale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske nettsurfere raser mot Big Brother og internett-leverandøren World Online. En gjeng vanlige mennesker er låst inn i en stor leilighet i 100 dager i det som kan kalles en ekstrem-versjon av Robinson. Hvert sekund av døgnet overvåkes de av kameraer og mikrofoner.

Serien har vært umåtelig populær i flere europeiske land.

«Når du titter på Big Brother på internett skal dere se alt - og da mener jeg virkelig alt» skryter reklamen på kanal 5.

Men prøver du å koble deg til dusj-kameraet eller toalett-kameraet, kommer plutselig meldinga - du må betale for å få tilgang til deltakernes toalettvaner.

- Jeg ble skuffet da jeg skulle sjekke Big Brother på nettet. For å få tilgang til tre kameraer som er koblet gjennom World Online, må man bli medlem hos dem og åpne abonnement. Jeg skjønner ikke hvordan kanal 5 kan gå med på dette, raser Erik Tinnerwall overfor Aftonbladet.

- Markedsfører man et produkt, skal man informere om hva det koster og hvilke forutsetninger som ligger bak, sier Sylvia Lindell, jurist hos det svenske forbrukerrådet.

Rådet skal se nærmere på Big Brother.

Her er hjemmesida til den svenske Big Brother-utgaven.

LURTE KIKKERNE: I den engelske Big Brother-versjonen latet Craig og Claire som om de hadde vill elkov foran kameraene - til tilskuernes store begeistring.