DEBATT

Tobakkspolitikken handler om mistro til tobakksindustrien

Vi må ha mer tiltro til enkeltmennesket og mindre tro på staten når det gjelder tobakk, mener FpU. Men tobakkspolitikken handler ikke om tiltro til enkeltmennesket.

VIL FÅ UNGE TIL Å SLUTTE: Målet har aldri vært å få designstudenter i tjueårene til å slutte med snus. Målet har vært å få fjorten år gamle gutter og jenter til å la være å begynne, skriver helseminister Bent Høie.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VIL FÅ UNGE TIL Å SLUTTE: Målet har aldri vært å få designstudenter i tjueårene til å slutte med snus. Målet har vært å få fjorten år gamle gutter og jenter til å la være å begynne, skriver helseminister Bent Høie. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Nå er de standardiserte tobakkspakningene på vei ut i butikkene. Målet er å hindre barn og unge i å begynne med tobakk. Ikke å få voksne til å slutte.

Formannen i Fremskrittspartiets Ungdom gratulerer og kaller det en fadese. Han viser til at noen designstudenter i tjueårene synes de nye snusboksene er stilige. På dette grunnlaget slår han nokså skråsikkert fast at de standardiserte pakningene ikke fungerer slik de er ment.

Men målet har aldri vært å få designstudenter i tjueårene til å slutte med snus. Målet har vært å få fjorten år gamle gutter og jenter til å la være å begynne.

Derfor har vi sørget for at de rosa, lilla og turkise snusboksene med stilige merkenavn ikke lenger finnes på markedet.

Vi vet at tobakksindustrien har brukt mye tid og mye penger på å utvikle logoer og utseende på tobakkspakningene slik at de appellerer til svært unge mennesker. Det har vi satt en stopper for nå.

Fargen er faktisk ikke det viktigste poenget med de standardiserte pakningene. Det viktigste poenget er at vi fjerner tobakksindustriens merkeidentitet. I tillegg vil det komme nye helseadvarsler på pakningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer