BYLARM: Todd Rundgren kommer til Bylarm for å spille konsert, bli intervjuet, reise på norgesturné og muligens innlede et samarbeid med en norsk musiker. Her spiller han på Norwegian Wood i 2009. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BYLARM: Todd Rundgren kommer til Bylarm for å spille konsert, bli intervjuet, reise på norgesturné og muligens innlede et samarbeid med en norsk musiker. Her spiller han på Norwegian Wood i 2009. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Todd Rundgren til Bylarm

Mini-norgesturné og intervju på scenen i Oslo.

(Dagbladet): Musikkonferansen Bylarm har gjort et aldri så lite scoop før arrangementet i februar neste år.

Den legendariske amerikanske artisten og produsenten Todd Rundgren er hedersgjest, og vil oppholde seg i landet en uke.
 

Rundgren er kjent som uvanlig begavet, eksentrisk og innflytelsesrik artist, låtskriver og produsent med stor musikalsk spennvidde og en svært lojal fanskare, dessuten som musikkteknologisk innovatør.

Samarbeidsprosjekt Rundgren vil bli intervjuet på scenen under Bylarm av Audun Vinger i tidsskriftet Vinduet. Men det er langt å reise ens ærend fra Hawaii til et vinterkaldt Oslo, og Rundgren ville ikke la seg avspise med en godt betalt seminaropptreden.

Det settes derfor opp en kort norgesturné, der Rundgren vil gå gjennom låter fra hele sin karriere, i intimt soloformat. I tillegg jobbes det med å få i stand et samarbeidsprosjekt mellom Rundgren og en norsk artist.

- Det er fantastisk at dette skjer, sier Bylarms programsjef Joakim Haugland til Dagbladet.

- Rundgren er en av de vikigste artistene de siste 30-40-årene, som musiker, produsent og teknologisk innovatør. Han jobber litt på sida av alt, men har inspirert veldig mange. Han gjør ikke ting som dette særlig ofte, så det henger litt ekstra høyt. Dette blir en højdare i Bylarm-historien, sier Haugland.

Avtalte i London Det hele er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Bylarm og Vinduet, som skal være vertskap for flere seminarer under bransjetreffet. Redaktør Vinger er også musikkanmelder i Dagens Næringsliv, og Rundgren-fan på sin hals.

Under Rundgrens konserter i London i oktober var han i kontakt med artisten, og sikret avtalen om norgesbesøket.

- Rundgren er ikke et folkekjært navn i dag, men han er større og viktigere enn de fleste aner. Han er en gudebenådet låtskriver og musiker som definitivt går sine egne veier, og har gjort det de siste førti årene. Enten det er progrock, powerpop eller blue eyed soul, har musikken hans en unik nerve og skjønnhet ved seg, og han er fortsatt kapabel til å gjøre fantastiske ting.

- Jeg rangerer ham der oppe med Paul McCartney, Frank Zappa og Prince, sier Vinger.