Todd Rundgren til Norwegian Wood

- En sann trollmann av den sorten verden ikke lager lenger.

KOMMER TIL NORWEGIAN WOOD: Frognerbadet får besøk av Todd Rundgren lørdag den 13. juni. Her fra coveret på fjorårets «Arena».
KOMMER TIL NORWEGIAN WOOD: Frognerbadet får besøk av Todd Rundgren lørdag den 13. juni. Her fra coveret på fjorårets «Arena».Vis mer

|||(Dagbladet.no): Alle kjenner kanskje ikke til amerikanske Todd Rundgren, som har holdt det gående som artist og produsent siden slutten av 60-tallet.

Til gjengjeld nyter han svært stor respekt hos de som har hørt ham, og det er åpenbart så mange at Norwegian Wood nå har booket kultlegenden til å spille med fullt band i Frognerbadet lørdag den 13. juni.

- Da er det en sann trollmann av den sorten verden ikke lager lenger som står på scenen med fullt band. Det vil være et historisk øyeblikk, skriver Jørgen Roll i en pressemelding.

Rundgren startet sin karriere med bandet Nazz, men gjorde størst suksess som soloartist på 70-tallet med låter som «I Saw the Light», «Hello, It's Me» og «Can We Still Be Friends».

Etter suksessen med «Something / Anything» penset Rundgren inn på et mer eksperimentelt spor med skiver som «Wizard, A True Star», noe som forsterket hans renommé som en artist utenom det vanlige.

Parallelt med solokarrieren var Rundgren aktiv i bandet Utopia, samtidig som han også produserte et mangfold av andre artister band. I tillegg til at Rundgren står bak Meat Loafs «Bat out of Hell», han han lagt en hånd på verket hos blant andre Patti Smith, XTC, Hall & Oates, Badfinger, New York Dolls, The Tubes, Bad Religion og mange andre.

I anledning fjorårets utgivelse «Arena» besøkte Rundgren blant annet København på sin verdensturné. På lørdagen i Frognerbadet deler Rundgren scene med Big Bang, The Pretenders og Marte Heggelund, etter at blant andre Neil Young og Nick Cave & The Bad Seeds har spilt dagene i forveien.

Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP
Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP Vis mer