- Tøff, blodig og voldsom

Se Henriette bli jaget i filmdebuten.

(Dagbladet.no): Norske horrorfilmer har hatt en opptur de seineste årene, og 11. januar neste år er det klart for det som trolig blir en av tidenes mest brutale norske filmer innen sjangeren.

«Rovdyr» har allerede klart å generere en del oppmerksomhet, da tidlige klipp førte til interesse fra flere bransjestørrelser i Hollywood. Debutantregissør Patrik Syversen (25) lovet en «tøff og blodig og voldsom film».

- Det synes jeg vi har fått til. Vi begynte på manuset i august i fjor, og har premiere allerede i januar. Men tidspresset og de begrensede ressursene har også gitt prosjektet en slags energi som jeg liker godt, sier Syversen til Dagbladet.no.

Bruusgaard debuterer

Regissør Syversen har tidligere lovet en sjangerfilm, inspirert av filmer som «Motorsagmassakren» og «Deliverance».

Handlingen foregår på 70-tallet, og Henriette Bruusgaard (25) - kanskje best kjent som tv-journalist i Oslo-TV og «Absolutt Underholdning» - spiller en av de ledende rollene som Camilla.

Hun er helt fersk i spillefilmsammenheng.

- Den eneste tanken vi hadde i castingprosessen var at vi skulle bruke dem som passet best til rollen. Utdannelse eller erfaring har ikke så mye å si for oss. Det går mest på intuisjon, sier Syversen.

Foruten Bruusgaard er også skuespillere som Lasse Valdal («Kalde føtter»), Jørn-Bjørn Fuller Gee og Nini Bull Robsahm (som også er manusforfatter) med i filmen.

Får millionstøtte

Nå starter et hektisk arbeid for å få filmen ferdig. Klippen er låst, og nå skal det jobbes med blant annet lys, lyd og farge.

Den erfarne produsenten Torleif Hauge har tidligere uttalt at han ble med på prosjektet fordi han hadde såpass tro på regissør Syversen. Debutanten er storfornøyd med innspillingsopplevelsen.

- Jeg vet nok veldig godt hva jeg vil ha, og har nok vært ganske bestemt. Men det er ikke noen mal for hvordan man skal regissere filmer. Skuespillerne har dessuten vært veldig flinke, sier Syversen.

Filmen har fått 3,8 millioner kroner i støtte av Norsk filmfond, og har et totalbudsjett på 8,25 millioner kroner.

BRUTALT: «Rovdyr» handler om ungdommer som blir bortført av ukjente jegere i en skog.
DEBUTANT: Patrik Syversen.