Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tøff dame

Britisk sanger/låtskriver av første klasse.

CD: Thea Gilmore (23) fra Oxford i England blir bare bedre og bedre. Hun har skrevet, spilt og sunget fra hun var tenåring, først som et vern mot oppbrudd i barndomshjemmet, siden fordi hennes talent krevde å få utvikle seg. Hun vant priser, hun fikk anerkjennelse når hun opptrådte. Som 16-åring reiste hun hjemmefra og begynte å jobbe som assistent i et platestudio.

Bonus-CD

Deretter startet hun sitt eget plateselskap, Shameless, og debuterte som 18-åring med «Burning Dorothy» (1997). Så fulgte «The Lipstick Conspiracies» (1999) og «Rules For Jokers» (2002).

Denne utviklingen kan følges på en bonus-CD som følger med den nye CD-en. Den inneholder en del uutgitt materiale og kuriositeter fra perioden 1996- 2001 og leder fram til de ti sangene på den nye CD-en.

Mørkt og rått

Den nye plata understreker Gilmores uvanlige talent og er full av sterke og konsise fortellinger, framført med tilbakelent, mørk intensitet. Gilmore er inspirert av artister som Joni Mitchell, Tom Waits, Elvis Costello og ikke minst Bob Dylan. Hun gjør en fin versjon av hans «I Dreamed I Saw St. Augustine». Og låten som følger etter, «Lip Reading», er som fylt av ånden fra «All Along the Watchtower».

Låtene er spilt inn live og har en sjelden spontanitet, et driv som manes fram av gode musikere i alle ledd. Den elektriske gitaren pisker hardt og herlig gjennom låtene.

Med sin no-nonsense-stemme balanserer Thea Gilmore i en musikalsk linjedans på de skarpe tonene, med en timing og en henvendelse som kommer lytteren energisk i møte. Det er både blått og rått, ømt og forførende - og musikalsk helstøpt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media