SESONG TO: Politiheltene i «Chicago P.D.» ved slutten av sesong to. Sesong tre starter i USA i neste uke. Sjefen Hank Voigt er nummer fire fra venstre.
SESONG TO: Politiheltene i «Chicago P.D.» ved slutten av sesong to. Sesong tre starter i USA i neste uke. Sjefen Hank Voigt er nummer fire fra venstre.Vis mer

Tøff gjeng i kamp mot forbrytere i Chicago

Wandrups utvalgte: «Chicago P.D.» inn i sin tredje sesong.

DVD: Storbyen Chicago, the windy city, blues town, gangsterhovedstaden, har vært kulisse for flere TV-serier.

Sykehusserien «Chicago Hope» gikk fra 1994 til 2000, og har nå fått en slags oppfølger med «Chicago Med», med premiere i november.

Politiserien «The Chicago Code» gikk i én sesong i 2011.

Året etter kom «Chicago Fire», en brannmann-serie som har premiere på fjerde sesong i oktober.

Dermed er vi framme ved «Chicago P.D.», en spinoff av sistnevnte. Den startet i 2014 (første sesong er ute på DVD), fortsatte inn i 2015 med to?ern og har premiere på tredje neste onsdag.

Hovedpersonen er Hank Voight, sjefen for en ettterretningsgruppe som jobber med hard kriminalitet, i samarbeid med en uniformert fotpatrulje. Han dukker opp som beryktet politimann i «Chicago Fire». Sesong to av «Chicago P.D.» går for tida på TV3.

Hank Voight spilles av Jason Beghe, som ser ut som en tiger i spranget, sammenkrøpet, med hes røst og sterk handlekraft. Han har en mystisk fortid og en tendens til å kutte svinger.

Av andre roller skal framheves Amy Morton i rollen som en innful jobbfordeler og resepsjonsvakt, Marina Squerciati som ung konstabel og Jon Seda (sist sett som eiendomsspekulant i «Treme») som etterforsker.

Episodene er avsluttet, men med enkeltintriger rundt hovedpersonene.

Noen historier er i særklasse, som det novellistiske dramaet «What Do You Do?», andre sesongs episode 15, nettopp vist på TV3. Hardkokt, illusjonsløst og dypt menneskelig.