Tøff i bokform

Lars Lillo-Stenberg går nye veier: I diktsamlingen «Så lenge det er tvil er det håp» har han samlet sine største litterære hits i bokform. Utgivelsen rommer også noen nye korte prosastykker hvor tvilen spiller en viktig rolle.

Den dannede rockeren og visesangeren Lars Lillo-Stenberg er mest kjent som frontfigur og låtskriver i deLillos. Siden platedebuten i 1986 har tusenvis av mennesker nynnet med til landeplager som «Kokken Tor» og «Neste sommer». Med diktsamlingen «Så lenge det er tvil er det håp» tar Lillo-Stenberg spranget fra plate- til bokhyllene. Diktsamlingen kommer ut i midten av september og er basert på tekster fra hele deLillos' katalog. Blant godbitene er tekstene «Tøff i pyjamas», «Finnes det en kvinne» og «Fugl i bur».

- Jeg fikk en henvendelse fra Geir Gulliksen i Tiden, som ville ha mine tekster ut i bokform. I tillegg har jeg skrevet noen små prosaaktige ting som er nytt for folk, forteller Lillo-Stenberg.

Vil skrive bok

Som vanlig i de litterære kretsene er heller ikke «kongen av Frogner» villig til å fortelle all verden om diktsamlinga før forlagets promoteringsmaskineri sparkes i gang tidlig i høst.

- Hva handler det nye stoffet om?

- Jeg skriver mye om tvilen, blant annet at det i tvilen finnes litt håp.

Lars Lillo-Stenberg er ikke fremmed for tanken om i framtida å bygge ut det nyfødte forfatterskapet.

- Jeg kan godt tenke meg å skrive mer framover. Roman? Ja, kunne tenkt meg å prøve det. Det er interessant å utvikle noe jeg aldri har gjort før. Jeg er jo veldig glad i å skrive. I tillegg er jeg jo privilegert som har muligheten til å gjøre det.

Melankoli og humor

Den sagnomsuste og kommende Oktober-redaktøren Geir Gulliksen i Tiden tok initiativet til Lillo-Stenbergs bokdebut.

- Denne boka er det egentlig bare naturlig å gi ut. Lars Lillo-Stenberg skriver gode tekster og har gjennom sine plateutgivelser vært med på å fornye norsk litteratur.

- Hvordan vil du beskrive de nye tekstene?

- De er definitivt annerledes. Likevel vil man helt klart kjenne igjen Lars i dem. Som alltid er tekstene fulle av hans merkelige blanding av melankoli og humor.