Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Tøff i trynet

Ingeborg Wie Henriksen (26) bruker seg selv og sine venner i tegneserien «On the Flow».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden hun var seks år har Ingeborg Wie Henriksen (26) laget tegneserier. Vadsø-jenta bor nå i Oslo, og har stukket av med en delt tredjeplass i Dagbladets tegneseriekonkurranse.

Juryen begrunner bronseplassen med at «On the Flow» viser en usminket virkelighet og er «tøff i trynet».

- Jeg bruker folk og samtaler rundt meg, og aller mest meg selv. Vennene mine kjenner seg ofte igjen i serien, og denne stripa er fra et kafébesøk på Grünerløkka for et år siden, forteller Henriksen om stripa du kan se til høyre i saken.

I flytsonen Hun håper å kunne leve av å lage tegneserier en gang i framtida, og har også planer om å lage en science fiction-serie.

Navnet «On the flow» kommer av at Henriksen ikke bruker et fast karaktergalleri. I tillegg er personene i «flytsonen» og viser tilfeldige møter.

PÅ TREDJE PLASS:  Ingeborg Wie Henriksen har stukket av med tredjeplassen i Dagbladets tegneseriekonkurranse. - Tøff og annerledes om unge jenter, sier juryen.
PÅ TREDJE PLASS: Ingeborg Wie Henriksen har stukket av med tredjeplassen i Dagbladets tegneseriekonkurranse. - Tøff og annerledes om unge jenter, sier juryen. Vis mer

- Det er enklest å bruke det jeg selv kjenner godt, samtidig prøver jeg å gjøre det gjenkjennelig for alle, sier Henriksen.

Jobber med uttrykket Nå gleder hun seg til å se sine egne striper på trykk, og syns det er gøy at hun deler tredjeplassen med en annen - hun lurer bare på hvem denne personen er (det får vi vite i morgen!).

- Det betyr veldig mye å nå så høyt opp i konkurransen. Jeg har vært med i Dagbladets tegneseriekonkurranse tidligere, og jobber kontinuerlig med uttrykket. Det er fint å delta fordi da får jeg produsert mye, sier Henriksen.

SELVOPPLEVD:  Ingeborg Wie Henriksen går av med tredjeplassen i Dagbladets tegneseriekonkurranse. Denne stripa er inspirert av et kafébesøk mellom Ingeborg og ei venninne i Oslo i fjor.
SELVOPPLEVD: Ingeborg Wie Henriksen går av med tredjeplassen i Dagbladets tegneseriekonkurranse. Denne stripa er inspirert av et kafébesøk mellom Ingeborg og ei venninne i Oslo i fjor. Vis mer