Tøff i trynet

Likegyldig politidrama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Prisen for årets foreløpig døveste tittel er herved utdelt. «Pride and Glory» er for det første pompøs, for det andre sier den ingenting om hva slags film det dreier seg om. Så er det da også lite bemerkelsesverdig ved «Pride and Glory», et likegyldig politidrama som sminker seg med fy-ord for å maskere sitt sentimentale hjerte.

Det er driv over begynnelsen. Fire politimenn er blitt skutt etter tilsynelatende å ha blitt lurt i en felle, og regissør Gavin O’Connor beveger seg gjennom åstedet med rastløst kamera og gir en ilende følelse av forvirringen og fortvilelsen som ligger i luften. Dette er «NYPD Blue»-stilen i videreutviklet og raffinert form. Men fra øyeblikket Colin Farrell (Jimmy Egan) låser seg inne på do, knuser et speil og roper «Fuck! Fuck!» gjennom tårene, beveger «Pride And Glory» seg raskt i retning føleriet.

Pliktdrama Farrel spiller svogeren til flinkispurken Ray Tierney (Edward Norton), sønn av politisjefen (Jon Voight), bror av politimannen som ledet de fire som ble drept (Noah Emmerich). Det går knapt ti minutter før Ray aner at uglene sitter fast i mose til halsen og at både svogeren og kollegaene vet mer om politidrapet enn de sier. Dermed er den klassiske lojalitetskonflikten i gang: Skal Ray gjøre sin plikt eller beskytte familien?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer