Tøff jente i tøft billøp

«One life. Live it.» er slagordet. Anne Marit Lia har bevist at hun er sterk nok fysisk og psykisk til å delta i Camel Trophy, verdens tøffeste billøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ingen spøk å kvalifisere seg til en plass bak rattet i verdens hardeste orienteringsløp. Drøyt en million mennesker fra hele verden søker om plass hvert år, og opptakskravene er tøffe.

Så tøffe at Anne Marit Lia lot smerte være smerte i to døgn med en finger ute av ledd. Vel vitende om at arrangøren ikke ville tolerere skader så tidlig i kvalifiseringen.

- Hvis de hadde sett denne hadde jeg røket ut, sier Anne Marit og viser fram ringfingeren. Den er merkelig bøyd, og umulig å rette ut. Den må brekkes opp og opereres - til høsten, etter løpet.

ANNE MARIT LIA ER NORDISK BLOND, en veltrent ballettdanser som ivrer for ekstremsport og eventyr. Helt siden hun hørte om Camel Trophy første gang har hun vært innbitt på å kvalifisere seg til et startnummer.

I flere utsilingsrunder har hun overbevist arrangørene og psykologene om at hun var verdt en plass på laget.

- Jeg har alltid søkt utfordringer, og for meg er det et nederlag å gi opp. Jeg ville vise at jeg er god nok, og jeg kjører for å vinne.

Men det var aldri snakk om å gi seg. Selv ikke etter flere døgn med fysisk hardkjør i minus 20 grader og minimalt med søvn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer