Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tøffe chicks

DIXIE CHICKS: I mars ble «Not Ready To Make Nice», Dixie Chicks\' nye singel, sluppet på amerikansk radio. Låta tar et oppgjør med kontroversene etter London-konserten i 2003, der vokalist Natalie Maines - ti dager før invasjonen av Irak - uttalte at de skjemmes over at presidenten også kommer fra Texas. Plutselig boikottet amerikanske radiostasjoner bandet, massebrenning av platene ble organisert, og bandet mottok drapstrusler.

I JANUAR SLANG Maines med leppa igjen. Hun erklærte seg ferdig med den konservative countrybransjen, men provoserte kanskje enda mer da hun la til at hun ikke er spesielt glad i musikken heller. Å snakke stygt om presidenten er én ting, men å ta avstand fra en industri som har gjort dem rike, er noe annet. «Selvmord», kommenterer en leser i Entertainment Weekly, før han foreslår at gruppa bør bytte navn til Yankee Chicks . En annen hevder man har plikt til å støtte og be for presidenten uansett hvilke avgjørelser han tar, mens en tredje svarer at det ville vært upatriotisk ikke å sette spørsmålstegn ved administrasjonen. I likhet med Dixie Chicks har alle en sterk mening.

SELV OM BANDET er ferdig med bransjen, kan det virke som bransjen igjen er klar for bandet. I februar presenterte årets Country Radio Seminar resultatene fra en undersøkelse der 60 prosent av deltakerne mente at radiostasjonene burde spille Dixie Chicks, uavhengig av politisk ståsted. «Not Ready To Make Nice» debuterte deretter helt oppe på 28. plass på Billboards Hot 100, og gikk inn som nr. 36 på den utelukkende radiobaserte countrylista, på tross av at låta bare ble spilt på en tredjedel av de overvåkte stasjonene. I den dramatiske videoen opptrer Dixie Chicks med scener fra Arthur Millers «The Crucible», hvor hekseprosessene i Salem brukes som en allegori for McCarthyisme og massehysteri. Maines & Co. står på sitt, først når albumet «Taking The Long Way» kommer 23. mai, får man svar på om USA er klar til å skvære opp med Dixie Chicks. Selv bryr de seg ikke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling