Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tøffe i trynet

Gluecifer har alltid vært tøffe i trynet. Nå begynner det også å lukte svidd av rocken deres.

Det er få norske band som har turnert så mye utenlands de siste par åra som Oslos bredbeinte tegneserierockere Gluecifer. Skivene til de selvhøytidelige hardrockironikerne har imidlertid vært relativt oppskrytte affærer. Når «I Got War» kickstarter «Tender Is the Savage» er det imidlertid på det reine at Captain Poon og co. har lært seg mer enn å posere småkjekt. Låta strutter, hulker, spytter og oser som den reineste hardrockkrig. «Chewin' Fingers»' riffseige og korhissige kontanthet smetter over i den overkåte «Ducktail Heat». «Red Noses, Shit Poses» er overraskende dynamisk og hektende energisk.

Andre ganger framstår Gluecifer som stupid og stagnert hardrock - og bare det. Verken produksjon, låtskriverteft eller instrumentering har format til å røre gudfedrene innenfor denne delen av Oslo-scenen, Turboneger.

Gluecifer låter like fullt såpass rock'n'roll-helstøpte nå at de ikke lenger kan ignoreres. På sitt beste er de faktisk smått uimotståelige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media