Tøffe jenter avslører alt

Fem kvinner med karriereambisjoner er fulgt tett av TV2 i snart et år. I fem episoder får TV-seerne være med på deres sorger og gleder, privat og på jobb.

En er administrerende direktør, en er politi, en standupkomiker, en IT-gründer og en fotballagent - Berit Riise, mor til Monaco-proffen John Arne Riise.

- Det blir et tidsbilde. Jeg skulle ønske noen hadde gjort det samme på 50-tallet, så vi kunne se hvordan våre mødre hadde det, sier Aslaug Holm.

Hun har regiansvar for serien, som er laget i samarbeid med regissørene Ingeborg Dybvig, Lina Schøyen, Inger Sunde og produsent Tore Buvarp.

I motsetning til «Robinsonekspedisjonen», «Big Brother» og andre eksempler på såkalt virkelighets-TV, er «Karrierekvinner» en ren dokumentar - uten konkurranse eller kamp mellom deltakerne. De traff knapt hverandre i løpet av innspillingen.

- Vi har lyst til å vise hvordan de velger å leve sine liv. Derfor er de rundt 30- 40 år. Det er da de fleste viktige valgene foretas, sier Holm.

- Det er fem tøffe jenter, som har tort å slippe oss inn i livene sine. For vi filmer ikke bare solskinnshistorier, sier Dybvig.

Alle fem er med i hver av de fem episodene. Serien kommer på TV2, enten i mai eller til høsten.

AGENT: Bente Riise (40) er FIFA-lisensiert fotballagent, bor i Ålesund, er gift og har fire barn, blant andre fotballproffen John Arne Riise.
STAND-UP: Trude Mette Johansen (32) debuterte som standupkomiker i 1999, bor i Oslo, er fra Mehamn i Finnmark, alenemor til 12-åring.
IT-GRÜNDER: Anne Lise Knudsen (35) er utdannet som hjelpepleier, men jobber nå i IT-bransjen, bor i Trondheim, er skilt og har tre barn.
POLITI: Sugharan Kahn (25) er den andre kvinnen med pakistansk bakgrunn utdannet ved Politihøgskolen i Oslo. Bor i Oslo og er singel.
ADM.DIR: Kristin Skogen Lund (34) er administrerende direktør i Schibsteds nettselskap SOL, bor i Oslo, er gift og har tvillinger på ett år.