Tøffe jenter på tunge sykler

Hva er det som får godt voksne mennesker til å kjøre milevis med motorsykkel i regnvær for å drikke øl og se på roadracing? Dagbladet.no besøkte budeietreffet på Våler for å finne svaret.

MC-klubber er mer enn Hells Angels og Bandidos. Flertallet av motorsyklistene foretrekker uskyldig moro som ølstafetter og tautrekking fremfor kriminelt belastede klubber.

Hele sommeren arrangeres det flere MC-treff hver helg, og blant de mer spesielle treffene er Budeietreffet som de siste årene har vært arrangert på Våler. I sommer samlet nærmere 500 MC-entusiaster fra hele landet seg i Våler. Regnværet som satte sitt preg på helga klarte ikke å skremme bort de mest ivrige treffdeltagerne.

MC-Budeiene er en ren jenteklubb som har 90 medlemmer i hele landet, men sommerens budeietreff var åpent for alle som var villig til å legge ut på tur på tohjuling i høljeregnet.

Budeietreffet har de siste årene samarbeidet med Norsk Motor Klubb som arrangerer NM i roadracing, slik at de som deltar på treffet kan få med seg roadracingløp på banen som ligger like ved treffplassen i Våler i Hedmark.

For publikum ble det full uttelling i dramatikk takket være regnværet. I samtlige løp ble det nemlig flere utforkjøringer, uten at noen av kjørerne kom alvorlig til skade.

For første gang ble det i år arraqngert en egen jentecup i roadracing, et løp som trakk 24 mer eller mindre erfarne kjørere. Regnværet gjorde også sitt til at begge favorittene blant jentene, Anita Traasdahl og Lisa M. Moe kjørte ut, noe som åpnet for nye vinnere.

FUKTIG OPPLEVELSE: Sommerens budeietreff ble en fuktig opplevelse for mange. Her er et glimt fra ølstafetten.
JENTE-CUP: Jentene kjørte roadracing. Kamp om ledelsen i regnværet som gjorde banen svært glatt.
SJEFS-BUDEIE: Anne Winness er sjefsbudeie og svært fornøyd med sommerens treff.