Tøffe jenter

«We are changing the way we do business» står det på innercoveret til Dixie Chicks' sjette plate.

Etter en pengetvist med plateselskapet er jentetrioen tilbake på eget selskap, oppkalt etter storselgeren «Wide Open Spaces» fra 1997. I 1999 kom «Fly», og her er de med en cd som solgte nærmere 800000 eksemplarer på ei uke i USA!

Tida har jobbet for Dixie Chicks, som hele tida har hatt et element av bluegrass i musikken sin. For nå er det in, særlig takket være filmen «O Brother, Where Art Thou?»! Men «Home» er først og fremst en countryplate, og det som særlig skiller trioen fra mange andre kvinnelige countryartister er at de faktisk spiller selv - fra fele, banjo og mandolin til gitar og dobro. «Home» er heller ikke et album med noen få typiske hitlåter som skal selge det, men har bredde og er spekket med gode sanger. Det går altså an!

Blant gjestene er Chris Thile (mandolin) fra Nickel Creek, Emmylou Harris og medprodusent og gitarist Lloyd Maines, faren til gruppas fantastiske hovedvokalist Natalie Maines.

Kanskje et av årets viktigste countryalbum!

VIKTIG ALBUM: Martie Seidel, Natalie Maines og Emily Robison i Dixie Chicks er ikke som andre kvinnelige countryartister, og det skal de ha takk for.