Tøffe krav

«Doom III» er ikke langt unna. Men kan maskinen din takle spillet?

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  Med store titler som «Doom III» og «Half-Life 2» rett rundt hjørnet, er det all grunn til å kikke litt nærmere på PCen din. Ettersom utviklingen i både spill- og maskinvarebransjen går i en rivende fart, er det svært sannsynlig at mange forventningsfulle spillere vil få seg en aldri så liten støkk når de prøver å kjøre spillene.

  For langt fra alle av dagens PCer er i stand til å takle de kommende stortitlene.

  Minimumskrav


  Avisa Houston Chronicle har slått av en liten prat med Todd Hollenshead hos «Doom III»-utvikleren id om hva minimumskravene til spillet vil være. Dette er de harde faktaene som kom fram:

 • En 1.5 gigahertz Intel Pentium 4-prosessor eller AMD Athlon 1500
 • 384 megabyte minne
 • To gigabyte lagringsplass på harddisken
 • nVidia GeForce 3 graphics card eller ATI Technologies 8500

  Dette er hva maskinen din må ha for i det hele tatt å kunne kjøre «Doom III» - men det er langt unna det som er anbefalt. Om maskinen din kun har dette installert, vil du måtte kjøre spillet på lavest mulig oppløsning. Og da går du glipp av det meste spillet kan vise fram av grafiske finesser.

  Dyre grafikkort


  Lenge har det gått rykter om at det ikke eksisterer PC\'er som vil være i stand til å kjøre «Doom III» på høyeste mulige kvalitetsinnstillinger. Det er nok å overdrive, men det du sikkert vil bli smertelig klar over, er at det vil koste mer enn skjorta for å oppgradere maskinen til ønsket nivå.

  Prosessorkraft og minne er helt klart viktige elementer når du skal oppgradere PCen din til ønsket nivå. Men det som vil ha mest å si er nok hva slags grafikkort du har. Det er også disse som koster mest om du skal ha det beste på markedet.

  Nettstedet [H]ard|OPD har fått tilgang til en demo av «Doom III», og testet flere grafikkort med denne. Det de kom fram til, var at GeForce 6800 Ultra er det ideelle grafikkkortet å spille «Doom III» med. Men, som du sikkert skjønner: Dette er ikke billige saker.

  Det du i alle fall bør har for grafikkens del, er et skjermkort med minst 128 megabyte minne, med støtte for DirectX 9. Av minne bør du ha minst 512 MB - aller helst 1024 MB. Prosessorkraften kan med fordel runde 2ghz (om du runder 3ghz er du godt innenfor det anbefalte).

  ... må ikke til topps


  Heldigvis er det håp for de av oss som ikke vil bruke en ukeslønn på et skjermkort. Det er nemlig mulig å få en flott spillopplevelse med «Doom III» selv om du ikke har et topprigget system. Selv om spillet har mye å vise fram rent visuelt, er det laget på en måte som gjør at det vil være spennende for de som ikke har verdens beste PC.

  id Software har nemlig hatt som mål for øyet å inkludere langt flere spillere i Doom-universet enn det vi har trodd til nå. Og at det er et godt trekk, er det ingen tvil om: Den gjennomsnittlige spiller vil vel gjerne kjøpe spillet, men ikke om det samlet sett koster dem fem tusen kroner ...

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill
<B>PENT?</B> «Doom III» kan bli seende riktig så bra ut - om du har rett maskinvare installert.