Tøffe tak

«Soldiers: Heroes of World War II» er vanskelig, men det skal jo være tøft i krig.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  Koblingen mellom dataspill og den andre verdenskrig er nå like uunngåelig som koblingen mellom svensker og hårgelé.

  «Soldiers: Heroes of World War II» er et av spillene som drar veksler på krigen, men det klarer likevel å skille seg ut på en rekke områder.

  For det første er det ikke et reinspikka strategispill, men snuser på både action- og snikesjangeren i samme slengen i en svært forseggjort innpakning.

  Du må nemlig selv gå inn på den enkelte soldat, som du ser skrått ovenfra, og detaljstyre denne direkte - dette kommer spesielt til nytte i de situasjonene der du helst ikke bør bli oppdaget av fienden.

  Du har også muligheten til å automatisere soldatenes handlinger med generelle kommandoer.

  For å komme helskinnet gjennom spillet, bør du veksle mellom disse modusene med kløkt.

  Selve konseptet er ikke ulikt det vi opplevde i den klassiske spillserien «Commandos», bare at brettene her er en god del større.

  I løpet av spillets gang får du spille på enten amerikansk, britisk, tysk eller russisk side - til sammen får du bryne deg på i overkant av tretti brett.

  I begynnelsen av hvert av disse får du et mål du må oppnå, og én ting skal du være klar over før du går til innkjøp: Det er til tider svært vanskelig å kare seg gjennom brettene i live.

  Du kan riktignok se hva alle de fiendtlige soldatene gjør til enhver tid, men i visse situasjoner skal du virkelig være dreven og ha tunga rett i munnen om du skal komme gjennom på første forsøk.

  Kommandogivningen, som foregår i sanntid, er så kompleks som den kan bli. På tross av at du raskt blir dreven på den relativt innovative styringsformen, er det et utall handlinger du kan utføre - du kan stjele drivstoff fra en annen bil, eller tømme en tanks for ammo om din egen har gått tom.

  Har du venner med samme smak for avansert strategi som deg, kan dere samles over nettet og samarbeide om seieren.

  Det er heldigvis en smertefri handling å lagre spillet underveis - det er nemlig noe du kommer til å gjøre temmelig ofte.

  Ikke for nybegynnere, med andre ord.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill