Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Toffen får kjeft av Høyre

Quarts styreleder skal undersøke om Toffen har opptrådt illojalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Toffen Gunnufsen får kjeft av tidligere kolleger og lokalpolitikere i Kristiansand.

Årsaken er at han har annonsert at han vil bli festivalsjef for Hovefestivalen utenfor Arendal, mens han formelt fortsatt er ansatt av Quart. Gunnufsen har nemlig tre måneder oppsigelsestid.

Høyre-politikeren Per Sigurd Sørensen har blant annet gått hardt ut mot Gunnufsen i NRK.

- Det vi stiller spørsmålstegn ved går på lojalitet. Han sitter som leder for en festival, mens han åpenlyst bygger opp en konkurrerende virksomhet som vil overta for Quart, sier Sørensen til Dagbladet.no.

Kan kreve erstatning

Han er overbevist om at det kommer til å bli en voldsom konkurranse om festivalpublikummet til neste sommer.

- Er det riktig å la mannen fortsette i Quart, samtidig som han forsøker å legge rette til en ny festival som han også forsøker å få med seg sine medarbeidere til? Det bør være helt på grensen av hva man forventer av lojalitet, sier Høyre-politikeren.

Per Sigurd Sørensen mener Quart har en enorm betydning for byen, og at festivalen skaper ringvirkninger det er umulig å sette tall på.

FÅR KJEFT: Toffen Gunnufsen har annonsert at han vil bygge opp en konkurrerende festival, mens han formelt fortsatt er ansatt av Quart. FOTO: ØRJAN SVENDSEN
FÅR KJEFT: Toffen Gunnufsen har annonsert at han vil bygge opp en konkurrerende festival, mens han formelt fortsatt er ansatt av Quart. FOTO: ØRJAN SVENDSEN Vis mer

Også styreleder Magne Aasheim Knudsen i Quartfestivalen vurderer om Gunnufsen har opptrådt illojalt.

-Dersom styret finner at Toffen Gunnufsen har opptrådt i strid med arbeidskontrakten, kan erstatningskrav være et av de tiltak vi må vurdere, sier han til NRK Sørlandet ifølge Agderposten.

Knudsen vil ikke kommentere om det kan være aktuelt å slippe Gunnufsen før oppsigelsestiden er utløpt.

- Må være lojal

Jan Tormod Dege, som er partner i advokatfirmaet Brækhus Dege og har skrevet flere bøker om arbeidsrett, mener Toffen kan komme i erstatningsansvar om han underminerer sin tidligere arbeidsgiver i oppsigelsestiden.

- Hvis Gunnufsen ikke har konkurranseklausul, er han i og for seg fri til å konkurrere etter oppsigelsestidens utløp, men ikke aktivt forsøke å ta med seg medarbeidere, sier han til Dagbladet.no.

Quart kan frita Toffen for arbeidsplikt i oppsigelsestiden. Men:

- Til gjengjeld skal han være lojal overfor arbeidsgiver. Han er ansatt, og derved følger lojalitetsplikt. Uansett skal ikke Toffen gjøre noe i oppsigelsestiden som kan skade arbeidsgiver. Hvis det skjer illojalitet i oppsigelsestiden, kan arbeidsgiver møte dette med avskjed, sier Dege.

image: Toffen får kjeft av Høyre

• Toffen Gunnufsen ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.