Toffen gjenoppliver Quartfestivalen - har store planer til sommeren

Men det blir med denne ene gangen, sier festivalgründeren.

GJØR QUART-COMEBACK: Toffen Gunnufsen, som i sin tid startet festivalen og har jobbet med både Hove og Skral siden han ga seg i Kristiansand i 2006. Foto: ANDERS GRØNNEBERG/DAGBLADET
GJØR QUART-COMEBACK: Toffen Gunnufsen, som i sin tid startet festivalen og har jobbet med både Hove og Skral siden han ga seg i Kristiansand i 2006. Foto: ANDERS GRØNNEBERG/DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Nei, det er ikke en spøk: Til sommeren arrangerer festivalgründer Toffen Gunnufsen den tjuende Quart-festivalen i Kristiansand.

- Det er på sin plass å feire et arrangement som har hatt så stor betydning for byen og hele musikk-Norge, sier festivalgründer Toffen Gunnufsen.

Quartfestivalen i Kristiansand, som første gang gikk av stabelen i 1991 og snart ble Norges ledende pop- og rockfestival med skyhøy se-og-bli-sett-faktor og store, internasjonale headlinere, endte med kaos og konkurs både i 2008 og i 2009.

20 band, 10 000 publikummere Da var den restartet av nye krefter, men ble preget av logistiske problemer og sviktende billettsalg. Siden har den ikke vært avviklet.

Men nå vil mannen som startet og bygget Quart til han ga seg i 2006 for å starte Hovefestivalen, feire 25-årsjubileet med å stable den på beina en siste gang.

28. og 29. juni skal i alt 20 band dermed til dyst i Bendiksbukta og på Odden på Odderøya, som har kapasitet til ti tusen publikummere.

Banda, som annonseres senere, har alle det til felles at de tidligere har spilt på Quart, men fortsatt er aktive og aktuelle. Halvparten av dem er norske, og det blir klubbarrangementer i tillegg.

En ålreit avslutning Skral festival i Grimstad, som har Gunnufsen som daglig leder, vil stå for gjennomføringen av jubileums-Quarten. Gunnufsen har dessuten fått med seg mange gamle Quart-veteraner i crewet, deriblant Morten Johansen, som står som arrangør.

- Både for dem og meg blir å avslutte Quart på en ålreit måte, siden det var en del turbulens i 2009. Å komme tilbake dit vil gi oss en helt spesiell følelse, og alle gleder seg veldig, sier Gunnufsen.

- Er du sikker på at dette blir en engangsforeteelse?

- Det garanterer jeg. Dette skal ikke bli som med visse popband som legger opp, men til stadighet popper opp igjen. Da får det eventuelt bli til 50-årsjubileet, men da er det over for Gunnufsen, sier Gunnufsen.

Vil invitere krompen Quartfestivalen har også skrevet seg inn i historien ved å trekke den musikkinteresserte Kronprins Haakon til Sørlandet, der han traff Mette-Marit Tjessem Høiby i 1999.

- Ja, det var da det begynte - Haakon var stor fan av A Tribe Called Quest, husker jeg. Nå må vi selvsagt invitere kronprinsparet tilbake. Håper de kan komme og ha det hyggelig, sier Toffen Gunnufsen.