<strong>FERSK JOBB:</strong> Bookingsjef Toffen Gunnufsen er for første gang med og arrangerer Skral i år. Foto:


Anders Grønneberg/ Dagbladet
FERSK JOBB: Bookingsjef Toffen Gunnufsen er for første gang med og arrangerer Skral i år. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer

Toffen Gunnufsen vil lage Intim-Quart

Toffen Gunnufsen er ute av Hovefestivalen. Nå gjenreiser han Skral-festivalen i hjemkommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) - Hove var som en maskin mot slutten.

Norges festivalgeneral Toffen Gunnufsen melder om skinnende sol etter noen grå dager i hjemkommunen Grimstad. Etter åtte år på Tromøya, et steinkast unna Arendal sentrum, er Hove lagt på is mens Skral får igjen livsgnisten. Festivalens sju år lange pause er over.

- Vi skal lage en hjemme alene-fest - litt skeiv og rar, men organisert og kul likevel. Akkurat som Beck, sier bookingsjefen humrende.

Bygger på Quart
Han sa opp stillingen sin i Hovefestivalen i slutten av september. Kontrakten opphørte 1. januar i år.

Bare dager etter oppsigelsen, ble Gunnufsen kontaktet av Skral i hans hjemkommune, som er en betydelig mindre festival enn Hove.

- De store festivalene kan fort bli litt upersonlige, selv om Hove var et eldorado for ungdommen. Det som slår meg nå, er at mindre festivaler som Skral er mer oversiktlige og hyggelige. På dagen er du ved sjøen og nyter sommeren med bading og musikk, på kvelden flytter man seg til klubbene i byen, forteller Gunnufsen.

Planen er å tilby et oppegående og eksklusivt program i en sommerlig setting, et konsept som skal appellere til unge og voksne.

- Skral bygger på lesten av Quart, men den skal være mer intim en forfederen.

Og viktigst av alt: Skral skal ikke bli en stor festival.

Ønsker mer nisje
Skral sikter på å booke eksklusivt og annerledes enn andre festivaler. Gunnufsen synes er skummelt at band turnerer så mye som de gjør, for å kompensere labert platesalg, og at mange festivaler derfor står med like bookinger.

- Slik skal ikke vi være, sier Gunnufsen.

Bookingsjefen er sikker på at vi aldri vil gå tilbake til 90-tallet med fåtallet det hadde. Han synes det er nok festivaler som henter inn de samme artistene hvert år.

- Slike festivaler trenger vi ikke mer av, selv om det unektelig er godt for lokalmiljøet og mangfoldet. Jeg savner flere nisjefestivaler, som en ny countryfestival. Ikke fordi jeg er countryfan, men fordi jeg ser det er et marked for det, sier han.

- En opptur
For at Skral skal overleve, anslår Gunnufsen at de trenger 4500 besøkende hver dag. Festivalen skal bygges stein for stein over de neste tre åra. Hoves tacoloffer er borte, blåskjell, street food og thailandske retter står på menyen.

Og alt skal skje innenfor fornuftens grense. På Hove måtte kunne han krangle med britene om hva som skulle inn i festivalprogrammet. Nå styrer han i større grad skuta selv igjen.

- Skral er på ingen måte en nedtur etter Hove. For meg er dette en opptur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer