Toffens illojale brev

Ramset opp negative sider ved festivalen mens han var festivalsjef.

I brevet ramser Toffen opp negative sider ved festivalen han bygde opp gjennom 15 år, samtidig som han framhever sin nye planlagte festival, Hovefestivalen ved Arendal. Den arrangeres neste sommer parallelt med Quarten.

Brevet blir betraktet som svært illojalt, og hans arbeidsgiver vurderte å saksøke sin egen festivalsjef.

I begynnelsen av august ble det kjent at Toffen forlater Quart. Han rykket ut i mediene og fortalte hvor mye bedre Hovefestivalen skulle bli. Likeetter ble det kjent at Toffen hadde sendt et brev til sine internasjonale bookingkontakter, der han skal ha svertet Quart.

-  Ikke erstatningssøksmål

I pressemeldingen fra styreleder Magne Aasheim Knudsen het det at det ikke ville bli reist erstatningssøksmål mot Toffen, men at han må oppklare sine misforståelser overfor de internasjonale kontaktene.

Nå har Dagbladet fått tak i brevet som har sirkulert i bookingmiljøet, og enkelte er forundret over innholdet og Toffens illojalitet.

Dette er Toffens kritikk mot Quart-festivalen:

Vest-Agder Fylkesmuseum skal i løpet av en fem års periode flytte ut på festivalområdet, det vil ødelegge for logistikk og infrastruktur.

ILLOJALT: Toffen Gunnufsen rykket ut i mediene for å lansere Hovefestivalen samtidig som han var ansatt som festivalsjef i Quarten. Gundersen risikerer saksmål, men slipper dersom han rydder opp i problemene og rotet han har skapt.
ILLOJALT: Toffen Gunnufsen rykket ut i mediene for å lansere Hovefestivalen samtidig som han var ansatt som festivalsjef i Quarten. Gundersen risikerer saksmål, men slipper dersom han rydder opp i problemene og rotet han har skapt. Vis mer

Festivalcampen ligger fire kilometer fra festivalen.

Prisene på hoteller, restauranter og butikker skrus ekstremt opp.

Skarpest er kritikken mot de kommersielle kreftene: «Vi har i flere år, uten suksess, forsøkt å kontrollere de kommersielle kreftene. Uoffisielle klubber arrangerer «offisielle nachspiel», internasjonale selskaper lanserer egne reklamekampanjer som konkurrerer med vår sponsorer, og så videre. Det er en jungel der ute...», skriver Toffen.

-  Skal skrive nytt brev

Etter det Dagbladet erfarer, skal flere i Quart-styret og i festivalledelsen blitt konfrontert med Toffens kontroversielle brev. Internasjonale samarbeidspartnere og utenlandske bookingagenter har tatt kontakt med festivalen og lurt på hva dette er. Enkelte har trodd at festivalen var i oppløsning.

Verken styreleder Magne Aasheim Knudsen eller daglig leder Helge Josdal ønsker å karakterisere brevet og Toffens handling, utover at det er veldig uheldig av en ansatt å opptre på den måten , som Josdal uttrykker det.

-  Toffen skal rydde opp etter seg. Han er akkurat tilbake fra ferie, og skal nå skrive et brev og rydde opp i misforståelsene. Brevet skal leses av meg før det sendes, sier Aasheim Knudsen.Toffen Gunnufsen ønsket ikke går ikke å kommentere saken.