Tøffere bykamp

Øyvind Mund og TV2 fikk kjeft for dårlige konkurranser under fjorårets bykamper. Nå tester de ut nye og tøffere oppgaver for deltakerne.

Og lagene kan belage seg på kalde og søkkvåte konkurranser - i år som i fjor.

Når startskuddet går i havnebassenget i Kristiansand 1. juli, ligger nye og utprøvde konkurranseoppgaver klare for å kåre årets beste sommerby.

Mund fikk kjeft

- Vi fikk hard medfart fra tv-kritikerne i fjor. Jeg er til dels enig i noe av kritikken. Flere av øvelsene gjorde seg ikke så godt på tv, innrømmer programleder Øyvind Mund.

Han får med seg Lene Elise Bergum fra «Hotel Cæsar» og værmelder Elin Tvedt som programledere til årets bykamp-runde, som avsluttes i Sommerland i Bø i Telemark lørdag 12. august.

I bassenget

Denne uka har en testgruppe fra produksjonsselskapet vært i vannet i Lambertseter bad i Oslo. I time etter time har de testet ut badeeffekter, konkurranser og oppgaver.

Blåfrosne måtte testpanelet til slutt løpe i dusjen.

Flere av konkurransene ble strøket fra listen fordi de ville sette utøvernes liv og helse i fare.

- Vi kan ikke risikere at noen faller av de flytende badeeffektene og slår hodet mot brygger og kanter, sier Øyvind Mund.

- Flere spektakulære oppgaver er allerede testet og funnet i orden. Nå gjør vi siste finpuss før det braker løs førstkommende lørdag.

Ikke plass

- Dere skal kåre årets sommerby, men det er mange «sommerbyer» som ikke er med i konkurransen?

- Vi har dessverre ikke plass til alle byene hver sommer, og prøver derfor å la det gå på rundgang. De fleste konkurransene skal skje i havnebassenget, men fjorårets landplasserte basseng blir også med på bykampturné, avslutter Øyvind Mund.

odd.roar.lange@dagbladet.no

I VANNET: TV2 og Øyvind Mund tester ut nye konkurranseformer for Bykampen etter fjorårets kritikk av programmet.