Tøffere enn tôget

Så betyr ikke tôg tog, men idiot og dust.

GODKJENT: Stavangerbandet Tôg fikk vist seg fram på Bylarm fredag kveld, og det kom ut av det med karakteren godkjent, mener Dagbladets anmelder. Her ser vi sanger Lars Christian Olsen. Foto: Anders Grønneberg
GODKJENT: Stavangerbandet Tôg fikk vist seg fram på Bylarm fredag kveld, og det kom ut av det med karakteren godkjent, mener Dagbladets anmelder. Her ser vi sanger Lars Christian Olsen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Og det sju mann- og kvinnesterke bandet er mye bedre enn en gjeng duster.

Jeg har faktisk sansen, langt på vei.

Tôg er mer enn den radiovennlige hiten «Sansen» og «Reint mel», som fikk størst respons hos et publikum, som virket fornøyd netter å ha fått servert 30 minutter med elektropop. Riktig nok et utgave som ser mer bakover enn framover - med et flittig brukt Farfisa-orgel på scenen.

Tôg har åpenbare svakheter, men kommer likevel ut på plussiden.

Samspillet mellom den mannlig- og kvinnelige vokalen fungerer, selv om de er adskilte. Musikken har også en rekke detaljer, krydder som løfter og gir rom og luft.

At de synger på norsk, og har tekster som absolutt tåler å bli dissekert, gir Tôg kred i mine ører.

På minussiden er bandet noe famlende i framtoning, de veiver og beveger seg - men mangler noe retning. Jeg savner mer autoritet og sikkerhet - og mer lys så bandet, så det går an å forholde seg til dem annet en dansende skygger.

Litt monotont kan det fortone seg - men det tar jeg på min (smaks)kappe. Det er likevel mye å glede seg over i bandets univers.