- Tøffere enn ventet

EL NIDO (Dagbladet): Nils Ole Oftebro fikk sommerens drømmejobb, men oppgaven ble tøffere enn ventet. Gråtende ekspedisjonsdeltakere måtte trøstes av TV-stjernen. I morgen kveld får du møte den første taperen, som ble forbannet etter at lagkameratene gikk sammen om å sende ham hjem.

- Jeg er ganske irritert, ja. Dette ble aldri det jeg hadde ventet meg, sier «Robinsonekspedisjonen»s første offer til Dagbladet.

I ukevis hadde deltakeren gledet seg til å få være med på sitt livs ekspedisjon i Stillehavet. Drømmen varte i tre dager - inntil halve laget slo seg sammen bak palmetrærnes kulisser og sørget for at lagkameraten måtte reise hjem uten engang å få pakket sakene sine.

På TV nekter en sentral aktør for konspirasjonen, men blir avslørt.

- Jeg hadde ikke trodd det skulle bli meg. Men jeg hadde vel en annen profil enn de andre. Jeg regnet med at persongalleriet skulle være noe annet. Mer macho, mer reell overlevelseskonkurranse og ikke så mye selskapslek, sier deltakeren. Han forlater morgendagens sending med klump i halsen, mens lagkamerater sitter fnisende tilbake på stranda.

TV-dramatikk

I morgen ønsker Nils Ole Oftebro velkommen til første knallharde dag av høstens «Robinsonekspedisjon». Og du får real TV-dramatikk fra den frodige, men øde øya Cadlao allerede i premieren.

- Det ble en langt tøffere jobb enn jeg hadde ventet, sier Oftebro.

- Når toppmotiverte deltakere ubønnhørlig blir tvunget vekk fra øya, er det flere som ikke greier påkjenningen. Som TV-program blir resultatet glimrende, det beste jeg noensinne har sett, sier Robinson-sjefen bestemt.

I 13 uker framover får du følge «Robinsonekspedisjonen»s intriger på nært hold.

Programmet gjorde kjempesuksess både i Sverige og Danmark i fjor. TV3 har lagt over 20 millioner kroner på bordet for å vinne høstens TV-krig her hjemme.

Men kanalen har bare 2,3 millioner potensielle TV-seere, og minst 500000 av dem må følge «Robinsonekspedisjonen» fast for at kanalen skal komme helskinnet økonomisk fra prosjektet.

Velges TV3 bort av TV-seerne, er det Robinson-arrangøren som blir den største taperen i årets TV-drama.

<B>ENSOM JOBB: </B>«Robinsonekspedisjonen» bleen uventet tøff jobb for Nils Ole Oftebro.