Tøffest å bli pappa

LOS ANGELES (Dagbladet): Chris O'Donnell (30) har hovedrolle i klatrefilmen «Vertical limit». Og har høydeskrekk. Likevel synes han det var mer dramatisk å bli pappa - under filminnspillingen.

Hans kone, Caroline Fentress, var i niende måned da han startet innspillingen på det høyeste fjellet i New Zealand. O'Donnell insisterte på å være med på fødselen også til sitt andre barn - og ble fløyet ned fra fjellene for å oppleve fødselen til sitt andre barn.

-Denne gangen var jeg forberdt, men det er ikke noe som er tøffere enn en fødsel. Det er et drama som det er umulig å overføre til filmlerrettet, sier den stolte pappaen, som har hovedrollen i «Vertical Limit». Et actiondrama som i korthet handler om en en ekspedisjon som kommer ut for en ulykke når de forsøker å nå toppen på fjellet K2.

Petter Garret, i O'Donnels skikkelse, har sluttet å klatre etter at hans far omkom under en klatreulykke, men han kommer den forulykkede ekspedisjonen til unnsetning, ikke minst siden hans søster (Robin Tunney) er involvert.

- Jeg er på ingen måte noen klatrer i virkeligheten. Jeg har høydeskrekk, så jeg holder meg aller helst på landjorda med golfsettet mitt, sier O'Donnell til Dagbladet.

- Høydeskrekk og hovedrollen i en påkostet klatrefilm - det er noe som ikke stemmer her?

- Jeg var bekymret for hvordan jeg ville takle høydeskrekken, men jeg ville utfordre min egen frykt. Jeg lærte å kontrollere høydeskrekken under denne innspillingen. Vi trente mye først. Jeg lærte å stole på utstyret - og alle de profesjonelle klatrerne rundt meg, sier O'Donnell, og legger til: - I virkeligheten er det jo ikke i nærheten så skummelt som det ser ut på filmen.

Etter rollene i «Batman Forever» og «Batman & Robin» fikk O'Donnell ungpikene etter seg og ble stjerne i Hollywood, men der han sitter i rutete skjorte og baseball-caps ser han ikke ut til å være interessert i den delen av skuespilleryrket.

- Jeg er ingen Leonardo DiCaprio-type. Jeg vil ha et privatliv og har derfor lav profil på utelivsfronten og alt annet som fører til avisoverskrifter. Jeg vil være sammen med ungene mine og kona mi - og gå i butikken og handle som en vanlig fyr, sier O'Donnell.

Etter filmen, som hittil har spilt inn 64 millioner dollar i USA, har han fått mange tilbud om å være godt betalt kjendisgjest på turer i villmark stort sett over hele verden.

- Nei, selv om jeg hadde fått med meg golfsettet mitt, så hadde ikke det kommet på tale. Jeg trives best i sivilisasjonen.

KLATREHELT: Chris O'Donnell foretrekker å ha begge beina på bakken i virkeligheten.
PANIKK i base camp når ulykken skjer.