Tøffest i trynet

FILM: Det er ingenting som setter tingene klarere i perspektiv enn en god omgang juling. Det er i hvert fall det som er filosofien i «Never Back Down», en riktig fæl film om unge menn som slåss med hverandre og med sine indre demoner.

Uvenner

Tenåringen Jake flytter fra bondelandet i Iowa til solskinnsstaten Florida. Der venter nye utfordringer, ny skole, nye venner - og uvenner.

Gutten lider av skyldfølelse etter farens død, og når han blir provosert, kommer ord til kort. Da går det på bare never løs. Siden hans talent går i den retningen, begynner han med Mixed Martial Arts (MMA) og får en trener full av kvasipsykologi og -filosofi på kjøpet. Herre Yoda!

Fantasiløs

«Never Back Down» har noen godt koreograferte slåsscener, men ellers er det lite å glede seg over. Dette er den samme utslitte historien om outsideren som må kjempe seg til aksept. Det finnes knapt et grep som ikke benyttes her. Måten foto, klipp og den «liksomharde» rocken brukes på, er så fantasiløs at det nesten blir fascinerende. Men bare nesten.