Tøffest på film

Lucy Liu slår fra seg. Hardest går det for seg i «Kill Bill». En scene krevde 370 liter filmblod og tok like lang tid å filme som hele «Pulp Fiction».

LOS ANGELES (Dagbladet): Det er voldsommere enn alt du har sett før, sier 34-åringen, som er kjent fra tv-serien «Ally McBeal». Etter den har hun ikke vært arbeidsledig.

Hun er nå aktuell i den Oscar-nominerte «Chicago», slåss mot Antonio Banderas i «Ballistic: Ecks vs. Sever», kommer til sommeren med «Charlies Angels 2: Full Throttle». Før vi ser henne i thrilleren «Kill Bill».

ETTERSPURT OG DYR: Midt i alt dette står lille spede Lucy Liu, som vokste opp i Queens i New York etter at hennes foreldre emigrerte fra Kina. De ville ikke at hun skulle satse på en karriere som skuespiller, men ville at hun skulle få seg en ordentlig utdanning - og jobb.

I dag er hun blant de mest etterspurte skuespillerne med asiatisk bakgrunn i Hollywood, og tjener nærmere 40 millioner kroner på sine best betalte jobber.

- Det har vært en ensom kamp, men mine foreldre ville meg jo bare alt godt. De ville at jeg skulle få et bedre liv enn hva de har hatt. Men jeg visste alltid at jeg ville bli skuespiller, og det fikk briste eller bære. I dag er foreldrene mine glade for at jeg fulgte min egen drøm. Nå er de begge mine største fans, sier Liu.

STARTET PÅ «GULVET»: Hun startet som scenearbeider ved et teater på Manhattan, og har jobbet seg oppover. Hun følte at ingen var interessert i en asiatisk-amerikansk skuespiller, men Liu var med på å forandre holdningen.

- Vi må ta de mulighetene som er der. Studioene oppdager at jeg har et bredere fundament som skuespiller etter hvert. Jeg er allerede engasjert som produsent på et par filmer, men ikke misforstå meg: Jeg vil først og fremst alltid være skuespiller, sier Liu, som har trent kampsport i mange år. Hun mener den elegante «slåssinga» kan sammenliknes med å danse ballett.

- Selv om det er flere år siden jeg virkelig trente kampsport, kom det raskt tilbake da jeg fikk kamprollene. Du må skjønne språket og rytmen.

EVIG KAMP: Lucy Lius foreldre ville at hun skulle gjøre alt annet enn å bli skuespiller. Hun hørte ikke på dem. Nå er hun aktuell i både «Chicago», og i Tarantinos kommende voldsomme thrillerdrama «Kill Bill».