Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tøffeste baben i klassen

2002 kan bli for Shakira det 2000 ble for Britney Spears, året da det sexkonstruerte dydsmønstret ble verdensbabe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka blir Shakiras første engelskspråklige album gitt ut i Europa. Dermed ligger det an til av vi får en ny babe i elitedivisjon. I motsetning til Britney har Shakira mer å fare med. Etter min mening.

Shakira debuterte med albumet «Magia» i 1991, men det skulle gå enda noen år før hun ble etablert. Mens Britney byr på innstudert sexy attityde, er Shakira alt det Britny prøver å være. Og mens Britney gir oss store øyne, får Shakira og videoen «Whenever, Wherever» det til å dugge på innsiden av kontaktlinsene. Låta ligger denne uka på 7. plass på hit40.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll ble født 9. februar 1977 i den colombianske byen Barranquilla. Som 13-åring forlot hun familien og reiste til Bogotá for å bli modell. Isteden fikk hun kontrakt med Sony Music.

Debuten ble ingen suksess. Shakira som skrev sin første låt som åtteåring, tvilte på en karriere som sanger og låtskriver. I 1994 dukket hun opp i den colombianske tv-såpeserien «El Oasis», men året etter var hun på plass i platestudio igjen. Cd-en «Pies Descalzos» (1996) gjorde henne til stjerne i hjemlandet.

I 1998 kom det som fremdeles blir regnet som hennes beste album, «Donde Estan Los Ladrones?» («Hvor er alle tyver?»). Shakira skriver tekst og melodi selv, og hun holder seg til morsmålet: Spansk. Musikken er latinsk i alle ordets betydninger.

På 90-tallet likner ikke bare Shakira på Alanis Morissette av utseende. Måten å synge på kan også minne litt om den kanadiske stjernen. Mens Morissette er ung og sint, er Shakira ung og mer romantisk.

Etter at Shakira vant Latin Grammy Awards i 2000 for beste kvinnelige artist, ble det tid for å skjerpe imaget. Hårmanken ble blond, klærne mindre og dristigere. Hun ble en superbabe. På albumet «Laundry Service» dominerer de engelske tekstene, men hennes rocka latinpop stråler. Plata fikk terningkast 4 i Dagbladet. Og tro meg, Shakira er langt bedre enn latinsøstrene Christina Aguilera og Jennifer Lopez. Shakira er uten tvil den tøffeste baben i klassen.

Hele Norges coronakart