- Tøft å se gutta når man vet hvordan det ender

Det sier «Berserk»-besetningsmedlem «Supern» til Dagbladet. Nest siste episode av «Berserk mot Sydpolen» i kveld.

(Dagbladet): I kveld er det duket for nest siste episode av «Berserk mot Sydpolen» på TVNorge. Rune «Supern» Olsgaard sier til Dagbladet at det er tungt å se sine tapte venner på skjermen.

- Det er tøft å se gutta når man vet hvordan det ender. Det går så tårene renner, og det er like tøft hver gang, forteller han.

Gode venner I episoden må amerikaneren og rakettforskeren Rocket forlate ekspedisjonen fordi han ikke var rett mann for sydpolseilasen.

- Han var ikke riktig type å ha med på en sånn tur. Det er viktig med folk man kan stole på, og som har fullt fokus og guts. Det var ikke Rocket, sier Olsgaard.

Dermed ble det Tom Gisle Bellika (36) som tok over og ble med på den skjebnesvangre turen. Olsgaard forteller at de to hadde kjent hverandre i mange år og vært på flere seilaser sammen.

- Vi hang mye sammen, og vi var også gode venner privat. Han var virkelig en man kunne stole på, sier en tydelig berørt Olsgaard.

Serien er filmet av gutta selv, og viser dermed mannskapets egen historie fra den dramatiske og omdiskuterte seilasen der Bellika, Leonard J. Banks (32) og Robert Skaanes (34) forsvant sammen med «Berserk» i Sørishavet i februar i fjor.

Lei spekulasjoner - Man får se at gutta er veldig godt forberedt, og alle har en bra stå-på-vilje for å få gjennomført ekspedisjonen, sier Olsgaard om «Berserk mot Sydpolen».

TIDLIGERE MANNSKAP: F.v. Jarle Andhøy, Rune «Supern» Olsgaard og Christian Foss er alle tidligere besetningsmedlemmer på den forsvunne seilbåten «Berserk». Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
TIDLIGERE MANNSKAP: F.v. Jarle Andhøy, Rune «Supern» Olsgaard og Christian Foss er alle tidligere besetningsmedlemmer på den forsvunne seilbåten «Berserk». Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer

Olsgaard er lei alle spekulasjonene som har florert rundt den dramatiske ekspedisjonen, og mener serien er viktig for å få fram sannheten om de savnede på en verdig måte. Nå mener han folk kan danne seg et annet bilde enn det som har kommet fram i media.

- Det har vært mye synsing, og folk har blant annet ment at det har vært dårlige forberedelser og at det har vært en bajastur, sier han og fortsetter:

- Gutta som er borte, får nå komme til orde, deres stemme blir hørt, og man får se arbeidet de har lagt inn i forberedelsene.

Både familie og venner av de savnede samles på sofaen foran tv-skjermen hver torsdag.

- For oss er det er viktig å være sammen, sier Olsgaard.

Han var også en del av mannskapet på «Berserk», men måtte dra hjem til Norge etter at han havnet i en dramatisk slåsskamp i Russland.

- Bra stemning Ekspedisjonsleder Jarle Andhøy og unggutten Samuel Massie overlevde forliset siden de befant seg på fastlandet da ulykken skjedde.
Andhøy og mannskapet på båten «Nilaya» har den siste tiden vært på leting etter de savnede fra «Berserk», men har nå ifølge advokat Nils Jørgen Vordal frivillig gitt opp søket.

BLANT DE SISTE: Dette skal være blant de siste bildene tatt av «Berserk». Bildet er tatt av det newzealandske marienefartøyet HMNZS Wellington i Black Door Bay ved Ross Island i Antarktis.
Foto: NEWZEALANDSK MARINE / SCANPIX
BLANT DE SISTE: Dette skal være blant de siste bildene tatt av «Berserk». Bildet er tatt av det newzealandske marienefartøyet HMNZS Wellington i Black Door Bay ved Ross Island i Antarktis. Foto: NEWZEALANDSK MARINE / SCANPIX Vis mer

Rune «Supern» Olsgaard snakket med sin gode venn Andhøy seinest i går og kan fortelle at «Nilaya» fremdeles er på vei mot Sør-Amerika.

- Jarle har det fint, og det er bra stemning på båten, sier Olsgaard.

TRIST: Rune «Supern» Olsgaard sier det er tungt å se sine tapte venner på tv-skjermen. Foto: Øistein Norum Monsen
TRIST: Rune «Supern» Olsgaard sier det er tungt å se sine tapte venner på tv-skjermen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer